Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.05.18

Ratt: Round And Round

Ha a fekete soul zene városa Detroit, a grunge-é pedig Seattle, akkor a `80-as évek glam metalja egyértelműen Los Angeleshez köthető.A műfaj kialakulásában és népszerűsítésében a Mötley Crüe és a Quiet Riot mellett a legnagyobb szerepet kétség kívül az eredetileg még Mickey Ratt néven alakult Ratt játszotta. A csapat klasszikus felállása 1982-re stabilizálódott, és nagyjából ekkoriban indult hódító útjára az a mozgalom a kaliforniai Sunset Stripen, ami aztán az egész hátralevő évtized rockzenei arculatát meghatározta.

Ennek egyik meghatározó éllovasa volt a Los Angeles-i ötös, akiknek 1984-ben megjelent Out Of The Cellar című lemeze egy csapásra szupersztár státuszba emelte a csapatot és ami a mai napig a műfaj egyik alapkövének számít.

A korong legnagyobb slágere, a Round And Round című dal ma már klasszikussá vált videoklipjében ügyes reklámfogásként a televíziózás aranykorának első nagy sztárja, Milton Berle is szerepet kapott, hiszen a komikus nem mellesleg a csapat akkori menedzserének nagybátyja volt és mindenféle honoráriumtól eltekintve, boldogan vállalta el a felkérést.

A humoros és emlékezetes kisfilmmel Berle végképp halhatatlanná vált, hiszen a klip az MTV és egy egész generáció első számú kedvence lett, maga a szám pedig a Billboard 100-as listáján a 12. helyig menetelt. A dal sikere megnyitotta a kaput a Los Angeles-i heavy metal bandák előtt a mainstream felé, és most nálunk is ez a korszakalkotó sláger következik, ez a Ratt és a Round And Round.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Ratt cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.12.05 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Avenged Sevenfold
Stefano Favaro
Oasis
 

VENDÉGÜNK LESZ