Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.05.17

Placebo: The Bitter End

Az 1992-ben alakult londoni Placebo az elmúlt 20 év egyik legsikeresebb alternatív rock csapata, akik androgün imidzsüknek és a kábítószerekről, illetve a szexuális kisebbségekről szóló dalszövegeiknek köszönhetően a `90-es évek második felére a korszak egyik legsikeresebb bandájává nőtték ki magukat.Zenéjükben a kezdetektől fogva több műfaj stíluselemei is ötvöződtek, így a `70-es évek glam rockjától kezdve a következő évtized gótikus rock mozgalmán keresztül a `90-es évek britpop mozgalmáig számos hatás felfedezhető dalaikban.

Az egyik legnépszerűbb mind közül a 2003-ban megjelent Sleeping with Ghosts című negyedik albumuk felvezető kislemezeként kimásolt The Bitter End című szám, amely Orwell 1984 című regényén alapszik és szövege számos utalást tartalmaz az angol író klasszikus művére. Ezek közt is az egyik legszembetűnőbb a május 2-i dátum megemlítése, ugyanis ez volt az a nap, amikor a két főszereplő, Winston és Julia először töltötték együtt az éjszakát a szóban forgó regényben.

A dal Brian Molko frontember szerint a szám ezen felül azt hivatott ábrázolni, ahogyan két ember megpróbál a lehető legkevesebb sérüléssel kijönni egy megromlott párkapcsolatból, de ez nem igazán sikerül nekik. A dal látványos videoklipjét a világ egyik legnagyobb rádióteleszkópjának tányérjában forgatták, a kisfilm pedig a zenecsatornák és az európai MTV nagy kedvencévé vált.

A szám hatalmas sláger lett, Angliában a legjobb 15 közé került és azóta is a banda egyik legnépszerűbb és legismertebb dala maradt. És most következzen nálunk is az Y generáció egyik legnagyobb rockhimnusza, ez a Placebo és a The Bitter End.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Placebo cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Nirvana
Jimmy Eat World
The Almighthy
 

VENDÉGÜNK LESZ