Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.17

Tyketto: Wings

Az 1987-ben alakult, ám nagylemezzel csak a `90-es évek elején jelentkező Tyketto egyike volt azon különösen tehetséges és remek képességű dallamos hard rock bandáknak, akik ha néhány évvel korábban tűnnek fel a rock színtéren, minden esélyük megvan arra, hogy igazi szupersztárokká váljanak.A zenekar 1991-ben piacra dobott, Don`t Come Easy című bemutatkozó albuma ugyanis egy pillanat alatt felhívta magára a melodikus rock híveinek figyelmét, köszönhetően a korong olyan slágereinek, mint az MTV Headbangers Ball című műsorának nagy kedvenceként ismertséget szerző rockhimnusz, a Forever Young, vagy az AOR műfaj legszebb hagyományait követő, ám mégis fiatalosan lendületes Wings című szerzemény.

Azonban hiába a mai napig etalonnak tartott debütalbum és a hatalmas dalok, az akkoriban fejét felütő és hamarosan végérvényesen teret hódító grunge hullám, illetve az alternatív zenei mozgalom rövid időn belül teljesen háttérbe szorította Danny Vaughn énekest és zenekarát. Az ironikus módon a Nirvanát is leszerződtető Geffen ugyanis hamarosan menesztette a csapatot, így a következő, Strength In Numbers című lemezük már egy független kiadónál látott napvilágot 1994-ben és természetesen szinte azonnal a feledés homályába is merült.

A banda néhány évvel ezelőtt újraaktivizálta magát, azonban azóta is szinte mindenki az első anyagukkal és többek közt a most következő dallal azonosítja őket. Jöjjön egy igazi elfeledett gyöngyszem a `90-es évek elejéről, ez a Tyketto és a Wings.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Tyketto cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Def Leppard
Garbage
Vixen
 

VENDÉGÜNK LESZ