Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.15

Bachman-Turner Overdrive: You Ain`t Seen Nothing Yet

A `70-es évek egyik legnépszerűbb kanadai rockbandája a Randy Bachman és Fred Turner vezette Bachman-Turner Overdrive volt, akik karrierjük során több mint 30 millió albumot adtak el világszerte, és akiknek az évtized közepén több daluk is felkerült az amerikai és a kanadai slágerlisták Top 40-es mezőnyébe.Mind közül azonban a legismertebb a tizennégy országban a legjobb tíz közé jutó, hatban pedig listavezető You Ain`t Seen Nothing Yet volt.

Az 1974-es dal az énekes-gitáros, Randy Bachman szerzeménye, és eredetileg csak egy instrumentális darab volt, amivel az erősítők és a mikrofonok hangzását tesztelték a zenekari beálláskor, szöveg csak később született rá.

Amikor azonban a Not Fragile című lemez munkálatainak végéhez közeledtek, a Mercury kiadó egyik embere, Charlie Fach úgy érezte, az album nyolc dalában nincs meg az a bizonyos többlet, amitől igazi slágerré válnának, ezért a többiek rákérdeztek Bachmannál, hogy miért nem mutatja meg beálláshoz használt dalt. Randy vonakodva bevallotta, hogy valóban van egy kilencedik dala, de azt nem tervezte lemezen használni, hiszen csak viccnek szánta, amit első próbálkozásra, dadogva énekelt fel a beszédzavarral küzdő testvére, Gary cukkolására.

Fach azonban megkérte, hogy mutassák meg nekik ezt a bizonyos felvételt, és amikor meghallotta, egyből tudta, hogy ez az a dal, amit keresett. Bachman beleegyezett, hogy a szám lemezre kerüljön, de csak azzal a feltétellel, ha újraénekelheti, ezúttal dadogás nélkül. Amikor azonban normálisan is felénekelte, bevallása szerint az nem passzolt a dalhoz és leginkább Frank Sinatrára hasonlított, így végül úgy hagyták, ahogy eredetileg elkészült.

A lemez megjelenése után a dalt a rádiók játszani kezdték, ami miatt Bachman kínosan is érezte magát, így 3 hétig nem is adott rá engedélyt, hogy kislemezen megjelenhessen, ám végül nagy nehezen beadta a derekát. És milyen jól tette, hiszen a dal óriási sikert aratott: a Billboard 100-as mezőny első helyéig menetelt, Angliában csak a Mud karácsonyi slágere előzte meg a slágerlistán, Kanadában pedig 1976-ban a legnagyobb példányszámban eladott kislemezként Juno-díjjal jutalmazták.

Most pedig nálunk is ez a legendás dal következik. Ez a Bachman-Turner Overdrive és a You Ain`t Seen Nothin Yet.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Bachman-Turner Overdrive cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Journey
Jane`s Addiction
Lordi
 

VENDÉGÜNK LESZ