Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.11

Dare: Abandon

Az angliai Oldhamből származó Dare egy melodikus hard rock/AOR csapat, amit a Thin Lizzy utolsó korszakának billentyűse, Darren Wharton hozott tető alá egy évvel azután, hogy a legendás ír banda 1984-ben beszüntette működését.A fiatal zenész ezúttal már a frontemberi szerepet is magára vállalta, a formáció pedig 1987-ben szerződést írhatott alá az A&M kiadóval. Debütáló korongjuk Out Of The Silence címmel láthatta meg a napvilágot a következő év során, a kifinomult, szintetizátor orientált AOR műfaj egyik legkiválóbb alkotásának tartott anyag kislemezes dalaihoz készített videoklipek pedig az MTV Headbangers Ball című műsorának gyakori vendégei voltak.

A következő, 1991-ben megjelent Blood From Stone című koronggal a zenekar egy sokkal gitárcentrikusabb, hard rockosabb irányba fordult, azonban a kiadó által várt számokat nem produkálván, az A&M hamarosan menesztette a csapatot. Mindeközben a szép lassan mindent a feje tetejére állító grunge hullám beáramlása sem kedvezett túlságosan az istálló nélkül maradt bandának, így 1992-ben végül felfüggesztették működésüket.

Wharton később ismét a - Phil Lynott halála miatt kvázi-emlékzenekarként turnéra induló, újkori - Thin Lizzy tagja lett, 1998-ban azonban új tagokkal újraszervezte a Dare-t, amivel azóta is aktívan koncertezik és adja ki immáron egyre több kelta hatást felvonultató albumait.

Az eredeti felállás másik billentyűse, Brian Cox később elismert kvatumfizikus professzor lett, aki azóta saját jogán is valódi sztárrá vált forradalmi kutatásainak, illetve TV-és rádióműsorainak köszönhetően. Most azonban jöjjön egy dal abból a korszakból, amikor még hosszú hajú rocksztárként mosolygott ránk vissza a zenecsatornák képernyőjéről, ez a Dare és az Abandon.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Dare cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Spin Doctors
The Black Crowes
RockBogrács
 

VENDÉGÜNK LESZ