Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.11

Eve 6: Inside Out

Az 1995-ben alakult Eve 6 egy dél-kaliforniai alternatív rock banda, akik legnagyobb sikereiket a `90-es évek végén és a 2000-es évek elején aratták, nevüket pedig az X-akták című sorozat egyik része után választották maguknak.A szinte még tinédzserkorú tagokból álló trió Eleventeen néven kiadott ugyan egy EP-t, ám annak megjelenése után dobost cseréltek és az új tagként érkező Tony Fagenson javaslatára nevüket a legendás misztikus sorozat azonos nevű epizódszereplője után Eve 6-re változtatták.

A zenekar nem sokkal később szerződést kapott az RCA kiadótól, így már a multi gondozásában jelentethették meg önmagukról elnevezett bemutatkozó nagylemezüket, amelyről az Inside Out című dal aratott igazán nagy sikereket.

A szám négy héten át vezette az amerikai Modern Rock listát, a Mainstream Rock dalok közt a legjobb 10 közé jutott, a Billboard 100-as mezőnyében pedig a Top 40-be került. Az album a szám népszerűségének köszönhetően az új előadók eladási mutatóira koncentráló Billboard Heatseekers lista élére ugrott, végül pedig elérte az 1 millió példány után járó platinalelemez minősítést is.

A banda következő, Horrorscope című korongja még szintén sikeresnek bizonyult és rövidesen be is aranyozódott, az anyagról kimásolt Here`s To The Night című szám pedig pedig a Top 40-ben és az MTV slágerlistájának élmezőnyében találta magát.

A harmadik, It`s All In Your Head című, jóval kísérletezőbb kedvű albumuk azonban már nem tudta megismételni elődei sikereit, a hirtelen jött hatalmas népszerűségtől mentálisan és fizikailag is kimerült zenekar így 2004-ben végül határozatlan időre felfüggesztette működését. Néhány évvel később persze ismét összeálltak és új nagylemezzel is jelentkeztek 2012-ben. Mi viszont a legnagyobb slágerüket hoztuk most el neked, ez az Eve 6 és az Inside Out.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Eve 6 cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Váry (Marci) Zoltán
Köszöntés
Homonyik Sándor
 

VENDÉGÜNK LESZ