Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.05.10

Misfits: Scream

Minden idők egyik legkultikusabb horror-punk zenekara kétség kívül az 1977-ban alakult, azaz éppen idén 40 éves Misfits, akik a punk rock zeneiségét a horrorfilmek külsőségeivel keverve fektették le az említett műfaj alapjait.A New Jersey-ből származó csapat eredeti formájában mindössze 1983-ig létezett, és rövid fennállása során is leginkább az undergroundban volt népszerű, azonban feloszlásuk után világszerte ismertté váltak, amikor olyan szupersztár zenekarok dolgozták fel számaikat, mint a Metallica vagy a Guns N`Roses.

A zenekar megszűnése után Jerry Only basszusgitáros és öccse, a gitáros Doyle éveken át tartó jogi csatákat vívtak Glenn Danzig énekessel a Misfits név használatáért és a jogdíjak megfelelő elosztásáért, majd amint sikerült peren kívül megegyezniük, Only és Doyle 1995-ben újraszervezték a legendás csapatot.

A mindössze 19 éves Michale Graves frontemberrel és Dr. Chud dobossal felálló új banda egyik legismertebb dala az a Scream című szerzemény lett, ami egy seattle-i parkolóban íródott a banda 1997-es turnéja során, amíg a csapat a városban tartózkodott. Akkoriban jutott ugyanis a zenekar tudomására, hogy a legendás horror rendező, Wes Craven Misfits-számokat szeretne felhasználni a Wishmaster című új filmjében, a banda viszont inkább egy betétdalt szeretett volna elkészíteni a Sikoly, azaz a Scream című sikermozi második részéhez.

A demót így el is juttatták Cravenhez, azonban a szám végül nem került bele a filmbe, így csak a Famous Monsters című nagylemezen látott napvilágot 1999-ben. A dal videoklipjét Az élőhalottak éjszakája című zombifilm-klasszikus rendezője, George A. Romero készítette el, a szám pedig a csapat újkori inkarnációjának egyik legnagyobb slágere lett. És most mi is elhoztuk neked, jön a Misfits és a Scream.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Misfits cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.08.24 Aktuális
2017.01.23 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Coverdale-Page
Rise Against
Disturbed
 

VENDÉGÜNK LESZ