Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.01.10

Shotgun Messiah: Heartbreak Blvd

Az 1985-ben - eredetileg még Kingpin néven - alakult Shotgun Messiah egy svéd glam metal banda volt, akik székhelyüket hamarosan a rockzene akkori Mekkájába, Los Angelesbe helyezték át, hogy sok más zenekarhoz hasonlóan - immár új nevükön - szerencsét próbáljanak.A még szülőhazájukban megjelent debütáló lemezüket újra rögzítették, majd az önmagukról elnevezett korongot már az amerikai független kiadó, a Relativity égisze alatt jelentették meg 1988-ban.

Habár az album nem kelt el milliós példányszámban, kitermelt két népszerű MTV videót és rávilágított a banda különleges képességű tagjainak tehetségére, amelyek a zenekar második lemezének megjelenésekor kerültek még inkább előtérbe.

Zinny Zan énekes ugyanis 1990-ben elhagyta a csapatot, így a banda multiinstrumentalista dalszerző/producere, Tim Skold basszusgitáros lépett elő a zenekar frontemberi posztjára. A teljes egészében az ő és a virtuóz gitáros, Harry Cody által írt és végül 1991-ben napvilágot látott Second Coming című album azonban már egy sokkal nyersebb, sleaze-esebb banda képét mutatta, amelyen karrierjük legsikeresebb dala, a Heartbreak Blvd is helyet kapott, ami akkoriban az MTV Headbangers Ball című műsorának egyik állandó vendége volt.

A csapat még egy utolsó, korát mérföldekkel megelőző, indusztriális hatású korongot piacra dobott Violent New Breed címmel, ami ugyan megjelenése idején nem aratott osztatlan sikereket, már előrevetítette Skold későbbi pályafutásának zenei világát.

A zenész ugyanis a műfaj olyan produkcióiban vett részt később, mint a KMFDM, de 2001 után Marilyn Manson bandájának zenei vezetője és fő producere, valamint basszusgitárosa is lett. A Shotgun Messiah azonban 1993-ban szétszéledt, munkásságukat pedig mindössze három, teljesen különböző hangzású, kultikus anyag őrzi. Jöjjön most a második lemezük legnagyobb slágere, ez a Shotgun Messiah és a Heartbreak Blvd.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Shotgun Messiah cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Rotor
System Of A Down
 

VENDÉGÜNK LESZ