Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.01.02

Mitch Malloy: Anything At All

Az 1961-es születésű, Észak-Dakotából származó Mitch Malloy a dallamos rockzene egyik valódi, méltatlanul elfelejtett hőse, akinek nevére noha az AOR és a melodikus hard rock stílus rajongóin kívül talán manapság már nem sokan emlékeznek, a műfaj szerelmeseinek körében azonban a mai napig igazi kultikus közönségkedvencnek számít.A jóképű és tehetséges énekes először a `90-es évek elején tűnt fel a rock színtéren az önmagáról elnevezett, 1992-ben megjelent első szólóalbumával, amelyről az elsőként kimásolt, Anything At All című kislemez az MTV Headbangers Ball című műsorának gyakori vendége volt és az amerikai rocklistákon, valamint a Billboard 100-as mezőnyében is előkelő pozícióba került.

A zenész azonban hiába dolgozott együtt a műfaj krémjével és lépett fel többek közt Jay Leno hatalmas nézettségű TV-showjában is, az Egyesült Államokban addigra már tombolt a Seattle-ből útjára indult grunge láz, ami teljesen ellehetetlenítette a klasszikus értelemben vett rockelőadók előrejutását, így hamarosan Malloy is örökre eltűnt a mainstream közönség látóköréből.

Később akkor került ismét a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy mindössze egy hajszál választotta el attól, hogy ő kerüljön az 1996-ban távozó Sammy Hagar helyére a Van Halen megüresedett frontemberi posztjára. A zenekar ugyanis őt szerette volna új énekesének, azonban menedzsmentjük inkább a sokkal ismertebb Extreme frontember, Gary Cherone-t látta volna szívesebben a csapat élén, ami a végül vele elkészített Van Halen III című album pocsék visszhangjának tudatában rendkívül rossz döntésnek bizonyult.

Pedig a Mitch-csel felvett demók hallatán talán a legendás banda sorsa is másképpen alakult volna, ha a kevésbé híres énekesre esik a választásuk, hiszen Malloyra nem véletlenül hivatkozott úgy akkoriban Eddie Van Halen, mint "fényre az éjszakában".

Jöjjön tehát most ez a sokkal többre hivatott tehetség és az ő egyetlen slágere, már szól is Mitch Malloy és az Anything At All.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Mitch Malloy cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Martin Márta
Tour de Hongrie
Depresszió
 

VENDÉGÜNK LESZ