Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.12.07

Winger: Headed For A Heartbreak

A `80-as évek végének egyik legnagyobb tehetségű és egyben legalulértékeltebb rockbandája kétségtelenül az 1987-ben alakult New York-i Winger volt, amit a névadó énekes/basszusgitáros, Kip Winger hívott életre nem sokkal azután, hogy kilépett Alice Cooper szólócsapátából, hogy saját zenekart alapítson.Ehhez zenészberkekben már elismert hangszereseket állított maga mellé és az együttes hamarosan neki is látott első albuma munkálatainak, a végül 1988-ban boltokba került anyag pedig egy csapásra szupersztárrá tette a fotogén zenekart.

A lemez olyan videoklipes dalai, mint a Madalaine, a Hungry, a Seventeen és a Headed For A Heartbreak kirobbanthatatlanok voltak az MTV képernyőjéről, Kip Winger pedig a korszak valóságos szexszimbólumává vált. Bár a zenekart a mai napig hajlamosak egybemosni az éra egyéb glam metal csapataival, a virtuóz zenészek alkotta négyes sok tekintetben közelebb állt a progresszív műfajhoz, mint a rájuk húzott pop metal címkéhez.

Ennek ellenére a jóképű frontember a rosszakarói valóságos céltáblájává vált, és ezt akár szó szerint is érthetjük, hiszen annak idején ő szerepelt azon a poszteren, amit Lars Ulrich dartstáblaként használt a Metallica Nothing Else Matters című videoklipjében. És ha ez, illetve a grunge stílus térhódítása önmagában nem lett volna elég csapás a banda számára, kezdetét vette az MTV Beavis és Butthead című animációs sorozatának lejárató kampánya is, amelyben a két címszereplő által folyton kigúnyolt szomszéd fiú pólójára Winger feliratot rajzoltak a készítők.

Tehát ugyanaz a zenecsatorna, ami egykor poszterfiúkat csinált a zenekar tagjaiból, néhány évvel később valóságos hadjáratot indított a banda ellen, akik így hamarosan fel is függesztették működésüket. Az idő azonban őket igazolta, hiszen 2006 óta ismét aktívak, azóta több remek albumot is piacra dobtak, Kip Winger komolyzenei lemezét pedig a Legjobb kortárs klasszikus kompozíció kategóriában tegnap Grammy-díjra is jelölték.

Most viszont hallgassuk meg egyik leghíresebb rockzenei szerzeményét, amit a korszak egyik legkiemelkedőbb alkotásaként tartanak számon a műfaj szerelmesei. Jön a Winger és a Headed For A Heartbreak.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Winger cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Jimmy Eat World
Stone Temple Pilots
RockBogrács
 

VENDÉGÜNK LESZ