Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.10

Skew Siskin: If Walls Could Talk

Az 1990-ben alakult német Skew Siskin neve elsősorban az igazán keményvonalas Motörhead-rajongók számára lehet ismerős, hiszen a Nina C. Alice énekesnő vezette csapat útjai számos alkalommal keresztezték egymást Lemmyvel és bandájával az elmúlt 25 év során.A Berlinből származó dögös hard rock banda 1992-ben dobta piacra önmagáról elnevezett bemutatkozó nagylemezét, amely Európa-szerte őrületesen jó kritikákat kapott, az MTV pedig hat hónapon át műsoron tartotta az If Walls Could Talk című dalhoz készült videoklipet.

A szám és a lemez sikerének köszönhetően a csapat élőben olyan bandák előtt bizonyíthatott, mint az Accept, az Anthrax, a Black Sabbath, a Saxon, Alice Cooper vagy épp a már említett Motörhead. Lemmy-t ráadásul olyannyira lenyűgözte a fiatal, AC/DC hatásokból építkező kvartett energiája és zeneisége, hogy a banda következő lemezein már szerzőként is közreműködött, a következő évek során pedig közös dalokat is készített a vagány német brigáddal.

A Skew Siskin természetesen szinte állandó előzenekarként számos alkalommal be is melegíthette a közönséget a Motörhead előtt, Nina pedig 1-1 duett erejéig ilyenkor rendszeresen színpadra is lépett Lemmyvel a főbanda koncertjei során. A jó viszony egészen a legendás rocker 2015-ben bekövetkezett haláláig töretlen maradt, azonban Nina és csapata 2007 óta már nem jelentkezett új lemezanyaggal.

A legemlékezetesebb daluk a mindmáig az 1992-es debütalbum legnagyobb slágere maradt, amit most fel is idézünk neked. Jön a Skew Siskin és az If Walls Could Talk.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Skew Siskin cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Volbeat
The Killers
Phantom Blue
 

VENDÉGÜNK LESZ