Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.05.09

Fall Out Boy: Thnks fr th Mmrs (Thanks For The Memories)

Az underground körökben népszerű hardcore punk és metalcore zenekarok tagjaiból verbuválódott, 2001-ben alakult Fall Out Boy egy eredetileg csupán mellékprojektként indult kezdeményezésből vált az utóbbi 10 év egyik legsikeresebb rockbandájává, akik a 2000-es évek második felének emo/pop punk hullámának első számú képviselőjeként rövid időn belül a fiatalok kedvencei lettek.Bár 2003-as bemutatkozó anyagukat a kritikusok a mai napig a műfaj egyik legfontosabb lemezének tartják, a mainstream áttörtést a 2005-ben megjelent From Under The Cork Tree című albumuk hozta meg a csapat számára, a következő, Infinity On High című korongjukat pedig már valódi szupersztárként dobhatták piacra a 2007-es év során.

Az anyag egyik legnagyobb slágere az album harmadik kislemezeként kimásolt Thnks fr th Mmrs című dal lett, amely Pete Wentz basszusgitáros/szövegíró szerint egy olyan párkapcsolatról szól, amelyben a felek érzelmileg ugyan már nem kötődnek a másikhoz, azonban továbbra is ágyba bújnak egymással a fizikai vágyaik kielégítése érdekében.

A dal címe leírva azért nem tartalmaz magánhangzókat, mert a banda ezzel a humoros módszerrel reagált kiadója azon kérésére, hogy rövidítsék le híresen hosszú számcímeiket. A dalhoz készült emlékezetes videoklipben egy sereg igazi csimpánz mellett még Kim Kardashian is szerepet a kapott, a kislemez pedig őrületes sikert aratott: a Billboard 100-as listáján a 11. helyig jutott, több fontos amerikai rádiós listán is a Top 10-be került, Angliában pedig szintén a legjobb 15 között végzett.

És most nálunk is ez következik, jön a Fall Out Boy és a Thnks fr th Mmrs.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!HozzászólásokEzt láttad már?

Exodus
Brian May
Török Ádám
 

VENDÉGÜNK LESZ