Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.09

The Verve Pipe: The Freshmen

Az 1992-ben alakult The Verve Pipe egy West Michiganből származó alternatív rock banda, akik habár már ugyanebben az évben piacra dobták első nagylemezüket, az azon szereplő The Freshmen című daluk csak négy évvel később vált óriási slágerré.A szóban forgó szám először még a csapat I`ve Suffered a Head Injury című stúdióalbumán kapott helyet akusztikus felfogásban, azonban csak aratott hatalmas sikert, amikor a zenekar a harmadik - és egyben első nagykiadós - korongján ismét rögzítette azt.

A dalt Brian Vander Ark frontember írta meg még 1991-ben, amikor elmondása szerint lelkiismeretfurdalást érzett azután, hogy ex-barátnője öngyilkosságot követett el. Ugyanakkor az énekes később hozzátette, hogy az öngyilkosság ábrázolása egyfajta költői túlzás volt, hiszen az eredeti incidens, amely a szám megszületését inspirálta, valójában terhes barátnője abortusza volt.

A mindenképp komoly témát feszegető szám végül 1996-ban a banda Villains című albumán látott napvilágot és a korong harmadik kislemezeként őrületes magasságokba repítette a csapatot: a The Freshmen az amerikai Modern Rock listán az első helyre, a Mainstream Rock dalok közt és a Top 40-es rádiós listákon a legjobb 10 közé került, a Billboard 100-as mezőnyében pedig az 5. helyig jutott.

A nagylemez elérte az 1 milliós eladás után járó platinastátuszt is, azonban a zenekar a későbbiekben már nem tudta megismételni legnagyobb slágerük eszméletlen sikereit. Úgyhogy jöjjön most a `90-es évek egyik igazi egyslágeres csodája, ez a The Verve Pipe és a The Freshmen.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További The Verve Pipe cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Bon Jovi
RockBogrács
Exodus
 

VENDÉGÜNK LESZ