Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.04

McAuley-Schenker Group: Anytime

A Scorpions korai lemezein megismert, majd a `70-es évek legendás angol hard rock bandájában, az UFO-ban népszerűvé vált Michael Schenker gitáros 1979-ben alakította meg alakította meg saját magáról elnevezett zenekarát, nem sokkal azután, hogy elhagyta az említett brit csapat sorait.Rudolf Schenker kisöccse szólóban is sikeresnek bizonyult, hiszen a Michael Schenker Group nevű formációval több albumot is piacra dobott, majd a zenekar énekesével, Gary Bardennel való megromló viszonya miatt feloszlatta, majd más tagokkal újraszervezte a bandát.

A csapat új frontembere az ír Robin McAuley lett, akivel olyannyira egy hullámhosszra kerültek a dalszerzés tekintetében is, hogy Schenker az új zenekarnak a McAuley-Schenker Group nevet adta, ennek köszönhetően pedig még a korábbi formáció rövidítésétől sem kellett megválnia. A banda első nagylemeze Perfect Timing címmel látott napvilágot 1987-ben, az időzítés pedig valóban tökéletesnek bizonyult, ugyanis a dallamos hard rock zene fénykorában megjelenő album osztatlan sikert aratott a műfaj rajongói között.

Az album eredményeit a következő, Save Yourself című koronggal túl is szárnyalták, az anyag pedig egy igazi toplistás slágert is kitermelt a korszakra jellemző power ballada, az Anytime formájában. A dal videoklipjét az MTV is a legmagasabb rotációban tűzte képernyőre, amelynek köszönhetően a kislemez az amerikai Mainstream Rock listán az 5. helyig jutott, de a Billboard 100-as mezőnyébe is sikerült is beverekednie magát.

A német gitáros vezette ír, amerikai és német tagokat is felvonultató multinacionális csapat végül még egy stúdióalbumot piacra dobott az 1992-es év során, majd a következő évben beszüntették működésüket. Néhány évvel később Schenker új bandát toborzott, ezúttal ismét saját neve alatt és legközelebb csak 2012-ben állt össze egykori énekesével néhány koncert erejéig.

Idézzük fel most a duó legnagyobb slágerét, amellyel annak idején állandó vendégek voltak a különböző zenecsatornákon, ez a McAuley-Schenker Group és az Anytime.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További McAuley-Schenker Group cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Bachman-Turner Overdrive
My Chemical Romance
Green Day
 

VENDÉGÜNK LESZ