Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.04.28

Korn: Here To Stay

Az utóbbi 20 év egyik legnagyobb hatású és egyben kereskedelmileg legsikeresebb rockzenekara az 1993-ban Baltimore-ban alakult Korn, akik a nu-metal műfaj úttörőjeként a `90-es évek második felétől kezdve több mint egy évtizeden át ontották magukból a ma már klasszikusnak számító MTV-kedvenc slágereiket.Ezek közül kétség kívül az egyik legnépszerűbb a 2002-ben megjelent Untouchables című ötödik stúdióalbumuk előfutáraként piacra dobott Here To Stay című dal volt, amely egy három éves szünetet tört meg a csendet a csapat életében.

A várva várt szám Jonathan Davis frontember elmondása szerint arról szól, hogy a kedves embereket - mint amilyen ő maga is - állandóan kihasználják, azonban egy idő után még a legjámborabb jellemeknek is elege lesz ebből és egyszer mindenkinél betelik az a bizonyos pohár.

A dal a dühtől kiakadó énekes szemszögéből íródott, aki vissza akarja kapni, ami jár neki, de hozzátette, hogy a szöveg akár Istenre is levetíthető, mondván ő is odaadott mindent a világnak és viszonzásul nem kapott semmit, így most visszaveszi, ami az övé.

A kislemez hatalmas sikert aratott szerte a világon, az amerikai Mainstream és Modern Rock listán egyaránt a 4. helyig menetelt, de bekerült a Billboard 100-as mezőnyébe is, Angliában pedig a legjobb 15 közé jutott.

Emlékezetes videoklipjét, amelyben egy kisfiú egy olyan TV-készülék előtt ül, amiből tudatalatti üzeneteket sugároznak, számos nívós gálán volt a jelöltek közt, az igazi elismerés azonban 2003-ban érte a zenekart, amikor a dalt a Legjobb metal előadás kategóriában Grammy-díjjal jutalmazták.

Jöjjön most nálunk is ez az igazi nu-metal klasszikus, már szól is a Korn és a Here To Stay.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!HozzászólásokEzt láttad már?

Danger Danger
Green Day
Gundel Takács Gábor
 

VENDÉGÜNK LESZ