Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.04.28

Saliva: Always

Az 1996-ban alakult, Memphisből származó Saliva az 2000-es évek elejének egyik nagy népszerűségnek örvendő nu-metal/bandája volt, akik zúzós, de mégis dallamos, eleinte pedig még rapbetétekkel is tarkított dalaikkal több éven át az amerikai rocklisták élmezőnyének állandó vendégei voltak.Alapító frontemberük, Josey Scott leginkább onnan lehet ismerős, hogy ő volt az a hosszú hajú rocker, aki duettet énekelt a Nickelbackes Chad Kroegerrel a Pókember című betétdalául szolgáló Hero című számban, ami a 2002-es év egyik legnagyobb slágere volt.

Valószínűleg a kollaboráció elképesztően nagy sikere is közrejátszott későbbi eredményeikben, hiszen a banda többek közt a Mötley Crüe legendás basszusgitárosával, Nikki Sixxel és az ő Sixx A.M. nevű későbbi zenekarának énekesével, James Michael producerrel is együtt dolgozhatott a szerzőpáros által írt Rest In Pieces című számban.

A csapat legnagyobb sikere azonban a 2002-ban megjelent Back Into Your System című harmadik stúdióalbumuk felvezető kislemezeként kimásolt Always című dal lett, amelynek videoklipje hónapokon át kirobbanthatatlan volt a zenecsatornák képernyőjéről. A rendkívül dinamikusan építkező dal - amely egy családon belüli erőszak miatt tönkrement párkapcsolat történetét meséli el - a rádiókban is nagyon jól szerepelt, hiszen 2003 februárjában egészen a Billboard Modern Rock listájának csúcsáig menetelt.

Bár a banda ezt követően több dalával is szép helyezéseket ért el a rocklistákon, az elmúlt közel 10 évben már leginkább csak Josey Scott kiválása kapcsán lehetett hallani róluk. Mi viszont felidézzük legnagyobb slágerüket, jön a Saliva és az Always.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Saliva cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.08.12 Így zenélne, ha tudnaHozzászólásokEzt láttad már?

Badlands
Queens Of The Stone Age
Gundel Takács Gábor
 

VENDÉGÜNK LESZ