Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.04.27

Annihilator: Alison Hell

Az 1984-ben alakult ottawai Annihilator Kanada történetének legsikeresebb metal bandája, amelynek több mint 30 éves fennállása alatt egyetlen állandó tagja ugyan csupán az alapító multiinstrumentalista gitáros/dalszerző, Jeff Waters maradt, a zenekart a thrash metal műfaj egyik legkiemelkedőbb és legegyénibb csapataként tartják számon a stílus rajongói és a kritikusok egyaránt.A formáció néhány underground körökben rendkívül népszerű demókazetta elkészítése után végül 1989-ben jelentethette meg debütáló nagylemezét a Roadrunner kiadó gondozásában, amelynek egy szójátékkal az Alice Csodaországban című könyv után az Alice In Hell címet adták.

A különlegesen technikás és a műfajtól szokatlanul eklektikus megoldásokkal operáló anyagról kimásolt Alison Hell című kvázi-címadó dalra a banda leforgatta első videoklipjét is, ami az amerikai MTV-n futó Headbangers Ball, illetve a kanadai Power Hour című rockműsorokban is gyakori vendéggé vált.

Ahogy a kisfilm elején látható feliratból is kiderül, a szám egy mentális zavarokkal küzdő tinédzser lány, Alison igaz történetét meséli el, aki azt állítja, hogy éjszakánként egy gonosz szellem, a mumus terrorizálja. Ezért aztán szüleihez fordul segítségért, akik azonban nemcsak hogy figyelmen kívül hagyják a panaszait, de éveken keresztül bezárva tartják a szobájában, így a lány szép lassan teljesen megőrül és végül elmegyógyintézetbe kerül.

A dal szövege és a videoklip is Alison szemszögéből mutatja be a szörnyű eseményeket, bár a zenekar leszögezi, azok ábrázolása csak egy a lehetséges verziók közül és az incidens csupán inspirációt nyújtott számukra a dal megszületéséhez. A szám és az album is óriási sikert aratott és végül a thrash metal műfaj egyik legnagyobb klasszikusává vált.

Jöjjön most az ikonikus korong címadó tétele, ez az Annihilator és az Alison Hell.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Annihilator cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Lustra
Warrant
Sum 41
 

VENDÉGÜNK LESZ