Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.04.27

Tonic: If You Could Only See

Az 1993-ban alakult Tonic egy kaliforniai post-grunge banda, akik legnagyobb sikereiket a `90-es évek második felében aratták, s habár annak idején több daluk is a rocklisták élmezőnyébe jutott, a mai napig mégis igazi egyslágeres csodaként emlékszik rájuk az utókor.A csapat 1995-ben - az alternatív rock aranykorában - kapott szerződést az A&M multikiadótól, majd a következő évben meg is jelentethették Lemon Parade című bemutatkozó stúdióalbumukat, amelyről a harmadik kislemezként kimásolt If You Could Only See című dal aratott igazán őrületes sikereket.

A szám 1997-ben az amerikai Mainstream Rock lista élére került, ahol öt hetet töltött el a csúcspozícióban, a Billboard 100-as Airplay listáján egészen a 11. helyig jutott, a magazin éves díjátadó gáláján pedig az Év rockdalának választották, miután a rockrádiók legtöbbet játszott slágere lett az 1997-es év során.

Az album három Top 10-be jutó kislemezének, de elsősorban a szóban forgó szám sikerének köszönhetően a korong átlépte a platina minősítést jelentő 1 milliós eladási mutatót, a zenekar pedig nem sokkal később piacra is dobta a következő, Sugar című nagylemezét. Az 1999-ben megjelent anyag még kitermelt ugyan két Top 20-as slágert a rocklistákon, amelyek közül a You Wanted More című dal az Amerikai Pite című mozisiker egyik betétdala lett, a 2002-ben megjelent Head On Straight című albumuk eredménye azonban már messze elmaradt elődjei sikerétől.

Hiába jelölték ugyanis a zenekart két Grammy-díjra is a következő évben, a trió nem sokkal később felfüggesztette működését. Az elmúlt években ugyan ismét aktívak, mi azonban egykori legnagyobb slágerüket hoztuk most el neked, ez a Tonic és az If You Could Only See.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Tonic cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Faith No More
Bonham
Zeffer András
 

VENDÉGÜNK LESZ