Elfelejtett dalok


RockBogrács - 2017.04.26

Badlands: Dreams In The Dark

Az 1988-ban alakult Badlands egy blues beütésű hard rock csapat volt a `80-as és `90-es évek fordulóján, amit Ozzy Osbourne egykori gitárosa, Jake E. Lee hívott életre, miután az énekes felesége és egyben menedzsere, Sharon egy faxüzenetben rúgta ki férje zenekarából.A sokkból felocsúdó Jake - akinek karakteres gitárjátékát a Bark At The Moon és Ultimate Sin című klasszikus lemezeken hallhatta először a nagyközönség - elhatározta, hogy saját zenekart alapít, ehhez pedig elsőként a rendkívül tehetséges Ray Gillent kérte fel a frontemberi pozícióra. A fiatal, jóképű énekes, aki nem sokkal azelőtt kis híján a Black Sabbath, majd a Blue Murder tagja lett, a szintén a Sabbathban, illetve Lita Ford zenekarában játszó Eric Singer dobost ajánlotta be maga mellé, majd az addig ismeretlen Greg Chaisson basszusgitáros belépésével alakult ki a szinte supergroupnak is nevezhető banda klasszikus felállása.

A zenekar nem sokkal később szerződést írhatott alá az Atlantic multikiadóval, majd 1989-ben meg is jelentethették önmagukról elnevezett bemutatkozó albumukat. A korong két kislemezre másolt dala, a Dreams In The Dark és a Zeppelin-hatású Winter`s Call egyaránt az MTV sűrűn játszott videoklipjei közé kerültek, az album pedig megközelítette az aranylemez státuszt is. Ezt követően Eric Singer először Paul Stanley szólóbandájába, majd Eric Carr halála után a KISS-be igazolt, így a helyére a Racer X zenekarban még énekesként megismert Jeff Martin került a dobok mögé.

Már vele készült el a Voodoo Highway című második anyag, amelyet követően azonban Lee és Gillen egyre kibékíthetetlenebb nézeteltéréseiből kifolyólag utóbbi távozni kényszerült a bandából. S habár egy lekötött angol turné erejéig még visszatért a zenekarba, az elmérgesedett viszony miatt 1992-ben útjai végleg elváltak zenésztársaitól. A csapat ugyan John West énekessel egy harmadik korongot is elkészített, azonban az Atlantic az akkorra már egyre nagyobb teret hódító grunge mozgalomra koncentrálva menesztette a jobb sorsra érdemes csapatot, a korong pedig a fiókban maradt.

Gillent nem sokkal később HIV vírussal diagnosztizálták, 1993-ban pedig AIDS betegségben hunyt el, pontot téve ezzel egy esetleges összeállás lehetőségére. Mi viszont elhoztuk neked a legnagyobb slágerüket 1989-ből, ez a Badlands és a Dreams In The Dark.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Badlands cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Soundgarden
Faith No More
T.Rex
 

VENDÉGÜNK LESZ