Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.04.12

Parkway Drive ft. Jenna McDougall: A Deathless Song

A 2003-ban alakult, Byron Bayből származó Parkway Drive egy ausztrál metalcore banda, akik karrierjük során öt stúdióalbumot jelentettek meg, melyek közül a kereskedelmileg legsikeresebbnek a 2015 szeptemberében megjelent Ire című legutóbbi nagylemezük bizonyult.A korong abból a szempontból is különlegesnek számít a zenekar történetében, hogy a csapat a pályafutása során először szándékosan próbált kitörni a metalcore műfaj szabta keretekből és egy elődjeinél jóval dallamosabb, sokkal inkább heavy metal hangzású anyagot dobtak piacra az ausztrál srácok.

Winston McCall frontember elmondása szerint ugyanis nem akarták tíz év után is ugyanazokat a zenei közhelyeket puffogtatni, hiszen úgy gondolták, kinek volna érdekes, ha pont ugyanazt hallaná az új lemezen, mint az előzőn?

Az elképzelés működött, hiszen az Ire-rel a banda egy jóval szélesebb közönséghez juttatta el zenéjét, miközben sikerült elérniük az is, hogy mindeközben nem idegenítették el a zenekar régivonalas rajongóit sem. A korong Ausztráliában és a Billboard Hard Rock albumlistáján is az első helyre került, a magazin 200-as mezőnyében pedig egészen a 29. helyig juttatta a hamarosan hazánkba látogató csapatot.

A lemez 2016-ban plusz három bónuszdallal megspékelve, egy különleges deluxe verzióban ismét a boltok polcaira került, az új kiadáson pedig az anyag zárótételeként felcsendülő A Deathless Song című dal különleges, új verziója is helyet kapott.

A bandától eleve szokatlan hangzású, lassú számot ezúttal a szintén ausztrál Tonight Alive zenekar énekesnőjével, Jenna McDougalllal duettben adja elő Winston McCall frontember, és ezt a női énekkel megtámogatott, update-elt változatot most el is hoztam neked. Jön a Parkway Drive és Jenna McDougall előadásában az A Deathless Song.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Parkway Drive ft. Jenna McDougall cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Mr. Mister
Eagles
Alice In Chains
 

VENDÉGÜNK LESZ