Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.04.12

Stage Dolls: Love Cries

Az 1983-ban alakult, Trondheimből származó Stage Dolls már évek óta Norvégia egyik legnépszerűbb hard rock/AOR bandája volt, amikor a `80-as évek végén - még ha csak egy nagyon rövid időre is - de az amerikai piacot is sikerült meghódítaniuk.A trió felállású csapat tagjai a `70-es évek közepén, még vetélytársakként találkoztak egymással egy helyi tehetségkutató verseny alkalmával és valószínűleg akkor még nem is sejtették, hogy néhány éven belül majd közös zenekart alapítanak.

Végül mégis így történt, s bár első demóikat minden kiadó elutasította, a Polygram egyik embere mégis fantáziát látott a hármasban, akik a szintén norvég TNT-vel való turné befejeztével így egy igazi multi égisze alatt jelentethették meg Soldier`s Gun című bemutatkozó nagylemezüket. Bár a korong szép eredményeket produkált, az igazán nagy helyi sikereket az 1986-os Commandos című anyag hozta meg a banda számára, ami a norvég toplisták élmezőnyébe juttatta a fiatal zenekart.

A trió helyi sikereinek hatására az amerikai EMI tulajdonában lévő Chrysalis kiadó is szerződést ajánlott a csapatnak, így az 1989-ben napvilágot látott, önmagukról elnevezett harmadik albumuk már a tengerentúlon is egy multi gondozásában kerülhetett a boltok polcaira.

A lemez több dalára is videoklipet forgattak, melyeket az akkoriban mindenhatónak számító MTV is gyakran a műsorára tűzött, a legsikeresebbnek ezek közül is a Love Cries című szám bizonyult, ami egészen a Mainstream Rock lista 3. helyéig verekedte magát, sőt, még a Billboard 100-as mezőnyében is a Top 40 közelébe került.

Az 1991-ben megjelent, a címéből adódóan is kissé puritánabb hangzású Stripped című anyag még kitermelt ugyan egy Kate Moss főszereplésével készült MTV-slágert, Love Don`t Bother Me címmel, a későbbiekben azonban a banda népszerűsége ismét visszaszorult hazájukba, Norvégiába, ahol viszont azóta is töretlen maradt.

Mi azonban idézzük most fel azt a dalt, amivel még a nemzetközi sikerekbe is belekóstolhattak, ez a Stage Dolls és a Love Cries.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Stage Dolls cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Tér-Id?
Parkway Drive
Avenged Sevenfold
 

VENDÉGÜNK LESZ