Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.04.04

Spin Doctors: Little Miss Can`t Be Wrong

Az 1988-ban alakult New York-i Spin Doctors nevét általában a Two Princes című dalukkal azonosítják, amely ugyan már az 1990-es év során rögzítésre került, végül csak 1993-ban hozta meg a bandának a világra szóló sikereket, amikor is az év egyik legnagyobb slágere lett.A hírnév azonban nem egy szempillantás alatt érte utol a funk beütésű rockot játszó csapatot, ahogyan azt sokan tudni vélik.

Hiszen noha a helyi klub színtéren hamar híre ment a hatalmas jammelésekkel tarkított, maratoni hosszúsági koncerteket adó bandának, aminek köszönhetően 1991-ben szerződést is kaptak a Sony kiadótól, a Pocket Full Of Kryptonite címmel 1991-ben napvilágot látott bemutatkozó lemezük kereskedelmi szempontból sokáig szinte teljesen észrevétlen maradt.

A nagyközönség ugyanis először csak akkor figyelt fel a zenekarra, amikor az MTV 1992 nyarán - közel 1 évvel a debütalbum megjelenése után - játszani kezdte a Little Miss Can`t Be Wrong című dalukhoz készült videoklipet, amely végül hatalmas sikert aratott.

A fülbemászó szám egészen az amerikai Mainstream Rock lista második helyéig repítette a csapatot, a Billboard 100-as mezőnyében is a legjobb 20 közé került, de Angliában is a Top 40-be jutott. Az év fennmaradó részében a szám kirobbanthatatlannak bizonyult a zenecsatornák és a rádiók lejátszási listáiból, őrületes népszerűségét pedig csak a következő, végül 1993 januárjában megjelent Two Princes című kislemez sikere tudta felülmúlni.

A daloknak köszönhetően a lemez végül több mint 5 millió példányban talált gazdára világszerte, s habár a következő, 1994-ben megjelent Turn It Upside Down című korong még szintén elérte az 1 milliós eladást jelentő platinastátuszt, a banda a `90-es évek második felében már nem tudta megismételni ezeket az elképesztő eredményeket és viszonyag hamar a feledés homályába veszett. Mi viszont felidézzük azt a dalukat, amely elindította őket a világsiker felé vezető úton. Ez a Spin Doctors és a Little Miss Can`t Be Wrong.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Spin Doctors cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Török Ádám
Vörös István
AC/DC
 

VENDÉGÜNK LESZ