Aktuális


RockDélelőtt - 2017.01.13

Metallica: Moth Into Flame

Nyilvánosságra hozták a 2016-os év 25 legnagyobb példányszámban elkelt rock és metal albumának listáját.Az eredmény több szempontból is meglep?, ugyanis a legjobb 10 nagylemez közül öt a Metallica kiadványa, ugyanis nem volt feltétel, hogy az adott korongok a tavalyi év során kerüljenek a boltok polcaira.

Természetesen James Hetfieldék ennek a kritériumnak is eleget tettek volna, ugyanis a november 18-án megjelent Hardwired? to Self-Destruct című új albumuk így is toronymagasan az év legsikeresebb rocklemeze lett, a maga 516 000 eladott példányával, ami ahhoz képest, hogy ennek az eredménynek az elérésére mindössze másfél hónapja volt, nem kis teljesítmény.

Az anyagot a sorban a Disturbed The Sound Of Silence-feldolgozását is tartalmazó Immortalizedja követi 298 000 értékesített darabbal, de a Top 10-ben még négy másik Metallica korong is helyet bérelt magának, név szerint a fekete lemez, a Master Of Puppets, az ?And Justice For All és a Ride The Lightning.

További helyezettek még a Top 10-ben a Bon Jovi és a Megadeth új albumai, egy 1988-as Journey válogatás, illetve a magyar Báthory Zoltán gitáros Five Finger Death Punch nevű zenekarának 2015-ben megjelent legutóbbi nagylemeze. A fennmaradó 15 helyen szintén inkább a klasszikus albumok dominálnak, így aztán ott szerepel a Guns N` Roses, az AC/DC, a Nirvana és a már említett Metallica 1-1 legendás albuma is.

A modern csapatokat az Avenged Sevenfold, a Deftones, a Skillet, a Volbeat, Trans-Siberian Orchestra, a Shinedown, a Pierce the Veil, az A Day to Remember és a Korn új anyagai képviselik. Vagyis jogosan vet?dik fel a kérdés, hogy mennyire er?s a mai rock utánpótlás, ha az emberek még a mai napig is a régi bandák lemezeit vásárolják meg az újak helyett, egy azonban biztos: Lars Ulrichék egyeduralma továbbra is megingathatatlan, erre pedig tökéletes bizonyíték legújabb lemezük egyik legjobban sikerült tétele.

Ez a Metallica és a Moth Into Flame.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!HozzászólásokEzt láttad már?

Ács András
Pantera
Boys Like Girls
 

VENDÉGÜNK LESZ