Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.12.02

Sublime: What I Got

Az 1988-ban alakult, Long Beachről származó Sublime egy tragikus sorsú ska punk csapat volt a `90-es évek elején, akik mainstream sikereiket rendhagyó módon csak frontemberük halála után érték el, elsősorban a What I Got című hatalmas slágerüknek köszönhetően.A banda 1996 elején kezdte rögzíteni harmadik stúdióalbumát, amelyet immáron az MCA multikiadó gondozásában kívántak piacra dobni az év nyárán, azonban az album befejezése után nem sokkal énekesük, a mindössze 28 éves Bradley Nowell egy féktelenül átbulizott éjszaka után herointúladagolásban életét vesztette.

Bár a zenész halála után felmerült az a lehetőség is, hogy a banda nem adja ki új albumát, a korong végül mégis napvilágot látott és őrületes, nem várt sikert aratott. Az első kislemez, a What I Got egyenesen az amerikai Modern Rock lista élére került, az albumból pedig végül több mint 6 millió példány talált gazdára csak az Egyesült Államokban.

A zenekar azonban - habár 1997 egyik legsikeresebb rockbandája lett - Nowell nélkül természetesen nem folytatta a pályafutását és beszüntette működését. Mi viszont felidézzük most azt a dalt, ami megnyitotta a kapukat a ska műfaj harmadik hulláma előtt és a `90-es évek egyik legnépszerűbb slágere maradt, következzen a Sublime és a What I Got.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Sublime cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Andrew W.K.
Blind Melon
Gene Simmons
 

VENDÉGÜNK LESZ