Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.12.01

Hole: Celebrity Skin

Bár Courtney Love-ot a Nirvana frontember Kurt Cobain feleségeként ismerte meg a világ a `90-es évek elején, ? maga is feltörekv? zenészként alapította meg Hole nevű együttesét még 1989 nyarán.A banda els?, Pretty On The Inside című lemeze - amit az énekesn? kés?bb hallgathatatlannak nevezett - 1991-ben látta meg a napvilágot és a zajos punk rock anyag underground zenei körökben remek kritikákat kapott.

Az áttörést azonban a Cobain halála után egy héttel megjelent Live Through This című korong hozta meg a csapat számára, amivel az özveggyé vált Love még inkább a média figyelmének középpontjába került, a zenekar pedig az ikonját gyászoló grunge hullám egyik els? számú poszterbandájává vált.

Az albumot népszerűsít? turnét kisebb szünet követte, melynek során Courtney a színészi karrierjét is építgetni kezdte, majd végül 1998-ban tértek vissza a rock színtérre a Celebrity Skin című harmadik lemezükkel.

A korábbiaknál jóval dallamosabb és fogyaszthatóbb anyag óriási sikert aratott, a banda legkelend?bb korongja lett, a róla kimásolt címadó tétel pedig egészen a Modern Rock lista els? helyéig repítette a csapatot.

A Smashing Pumpkinsos Billy Corgannel közösen írt számot 1999-ben két Grammy-díjra is jelölték, néhány sikeres kislemez után azonban a csapat 2002-ben hivatalosan is beszüntette működését. 2010-ben jelentkeztek legközelebb új anyaggal, azonban mivel addigra már csak egyedül Courtney volt a zenekar tagja az egykori felállásból, a korong inkább tekinthet? az énekesn? szólólemezének, mintsem egy igazi zenekari albumnak.

Most viszont következzen az a dal, amivel karrierjük legnagyobb sikereit aratták, ez a Hole és a Celebrity Skin.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Hole: cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Genesis
Felkai Miklós
 

VENDÉGÜNK LESZ