Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.12.01

Hole: Celebrity Skin

Bár Courtney Love-ot a Nirvana frontember Kurt Cobain feleségeként ismerte meg a világ a `90-es évek elején, ő maga is feltörekvő zenészként alapította meg Hole nevű együttesét még 1989 nyarán.A banda első, Pretty On The Inside című lemeze - amit az énekesnő később hallgathatatlannak nevezett - 1991-ben látta meg a napvilágot és a zajos punk rock anyag underground zenei körökben remek kritikákat kapott.

Az áttörést azonban a Cobain halála után egy héttel megjelent Live Through This című korong hozta meg a csapat számára, amivel az özveggyé vált Love még inkább a média figyelmének középpontjába került, a zenekar pedig az ikonját gyászoló grunge hullám egyik első számú poszterbandájává vált.

Az albumot népszerűsítő turnét kisebb szünet követte, melynek során Courtney a színészi karrierjét is építgetni kezdte, majd végül 1998-ban tértek vissza a rock színtérre a Celebrity Skin című harmadik lemezükkel.

A korábbiaknál jóval dallamosabb és fogyaszthatóbb anyag óriási sikert aratott, a banda legkelendőbb korongja lett, a róla kimásolt címadó tétel pedig egészen a Modern Rock lista első helyéig repítette a csapatot.

A Smashing Pumpkinsos Billy Corgannel közösen írt számot 1999-ben két Grammy-díjra is jelölték, néhány sikeres kislemez után azonban a csapat 2002-ben hivatalosan is beszüntette működését. 2010-ben jelentkeztek legközelebb új anyaggal, azonban mivel addigra már csak egyedül Courtney volt a zenekar tagja az egykori felállásból, a korong inkább tekinthető az énekesnő szólólemezének, mintsem egy igazi zenekari albumnak.

Most viszont következzen az a dal, amivel karrierjük legnagyobb sikereit aratták, ez a Hole és a Celebrity Skin.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Hole: cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Dr. Joó József
Sunset
 

VENDÉGÜNK LESZ