A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.11.25

Warrant: Family Picnic

Az 1984-ben alakult Hollywood-i Warrant a `80-as évek végének és a `90-es évek legelejének egyik legsikeresebb glam metal bandája volt, az olyan óriási MTV kedvenc slágereik pedig, mint a Heaven, az I Saw Red vagy az ikonikus Cherry Pie a mai napig a műfaj örök klasszikusainak számítanak.Azonban a `90-es évek elejére a Seattle-ből beszivárgó, majd hónapok leforgása alatt végérvényesen teret hódító grunge hullám alapjaiban változtatta meg a rockzene arculatát és az előző évtized vidám, bulizós dallamos rock bandái egy szempillantás alatt mellőzötté, sőt egyenesen cikivé váltak a mainstream média szemében, ez alól pedig természetesen a szóban forgó kaliforniai ötös sem volt kivétel.

A banda 2011-ben elhunyt énekese, Jani Lane szerint az egyik legnagyobb pofon az volt számára, amikor 1992-ben az új albumuk megjelenése kapcsán a szokásos tárgyalásra érkezett a Columbia kiadó New York-i székházába és a titkárnő recepciós pultja fölött - ugyanott, ahol egy évvel korábban még a Warrant Cherry Pie-jának óriásplakátja lógott - immáron egy hatalmas Alice In Chains poszter díszelgett.

A frontember elmondása szerint ekkor érezte meg igazán, hogy a boldog, szép napok valóban végleg leáldoztak számukra. A zenekar legerősebb lemezének tartott, a korábbiaknál sokkal érettebb Dog Eat Dog című album természetesen sem a multitól, sem a médiától nem kapott már elég figyelmet, így elődei 2 milliós eladásaihoz képest csupán 500.000 kelt el belőle az Egyesült Államokban.

Így aztán a kudarc hatására, akárcsak a kortárs bandák legtöbbje, a Warrant is kétségbeesetten megpróbált idomulni a korszellem elvárásaihoz, így a következő, 1995-ben megjelent Ultraphobic című lemezüket már egy az addigiaktól gyökeresen eltérő, sötét és borult zenei világ jellemezte, ami természetesen nem javított sokat az amúgy is széthullófélben lévő banda helyzetén.

Vagyis az, hogy a Warrant a többi dallamos bandához hasonlóan beállt a sorba és megpróbált egy grunge hatásokat mutató, trendi koronggal előrukkolni, a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése volt. Következzen most erről az albumról a családon belüli erőszak témáját körbejáró első kislemezes és videoklipes dal, ez a Warrant és a Family Picnic.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!HozzászólásokEzt láttad már?

RockBogrács
Alapi István
Vörös István
 

VENDÉGÜNK LESZ