Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.11.15

Fountains Of Wayne: Stacy`s Mom

Habár az 1995-ben alakult New York-i Fountains Of Wayne két stúdióalbumot is megjelentetett az évtized második felében, dalaikkal egyedül Angliában értek el mérsékeltebb sikereket.A mainstream áttörésre egészen 2003-ig kellett várniuk, amikor is a Welcome Interstate Managers című korongjuk felvezet? kislemeze, a Stacy`s Mom egy csapásra világsztárrá tette a csapatot.

A `80-as évek new wave és power pop zenéinek legszebb hagyományait követ? rockdal Adam Schlesinger basszusgitáros gyerekkori élményeit dolgozza fel, ugyanis a zenész elmondása szerint úgy 11-12 éves korában az egyik barátja elmondta neki, hogy szexinek találja Adam nagymamáját.

Schlesinger a személyes érintettséget jó adag humorral keverve írta meg a számot, els?sorban olyan el?adók hatására, mint Rick Springfield és a The Cars, akiknek Just What I Needed című slágere különösképpen visszaköszön a modern Mrs. Robinsonnak is nevezett dalban. A számhoz készült emlékezetes videoklip, amelyben a címszerepet a világhírű modell, Rachel Hunter játszotta és ami számos utalást tartalmazott a `80-as évek popkultúrájára, a zenecsatornák abszolút kedvence lett, a dal pedig világszerte a slágerlisták élmez?nyébe került.

2004-ben még Grammy-díjra is jelölték, a csapat azonban soha többé nem tudta megismételni a szám hihetetlen sikereit. 2013-ban végül bejelentették feloszlásukat, mi viszont most felidézzük egyetlen, ám annál nagyobb slágerüket. Ez a Fountains Of Wayne és a Stacy`s Mom.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Fountains Of Wayne cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Evanescence
Lynyrd Skynyrd
Foreigner
 

VENDÉGÜNK LESZ