A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.11.16

Limp Bizkit: Bittersweet Home

Noha a Limp Bizkit a `90-es évek végének és a 2000-es évek elejének egyik legsikeresebb nu-metal csapata volt, az évtized közepére népszerűségük jelent?sen megcsappant, az excentrikus, feltűn? színpadi megjelenésér?l híres Wes Borland gitáros nélkül készített Results May Vary című album pedig szinte mindenhol rettenetesen rossz kritikákat kapott.Fred Durst énekes a zenekar 10 éves születésnapját átlépve elérkezettnek látta az id?t egy az addigi életművüket összefoglaló és legnagyobb slágereiket egy lemezre tömörít? válogatásalbum kiadására, ami végül 2005 novemberében került a boltok polcaira, Greatest Hitz címmel.

A korongon három, addig soha nem hallott, ki nem adott szám is helyet kapott, közülük kett? a legutóbbi, sokat támadott lemezük felvételei során készült el, ám végül nem került fel a végleges verzióra. A harmadik dal pedig egy különleges egyveleg, egy úgynevezett mashup volt, amit a Mötley Crüe legendás power balladája, a Home Sweet Home és a The Verve `90-es évekbeli britpop himnusza, a Bittersweet Symphony modernített egybegyúrásával hozott létre Fred Durst és csapata.

Az elektronikus betétekkel és effektekkel telepakolt, sajátosan eklektikus hangulatú feldolgozás nem aratott osztatlan sikereket sem a rajongók, sem a kritikusok körében és a slágerlistákon sem szerepelt túl el?kel? helyen. A bukás tehát elkerülhetetlen volt, a zenekar pedig ezután hat éven át, egészen 2011-ig nem jelentkezett új nagylemez anyaggal. Vagyis az, hogy a Limp Bizkit két valódi rocktörténeti klasszikusból egy furcsa hangzású elektronikus egyveleget készített, a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése volt.

Hallgassuk meg most ez a nem mindennapi feldolgozást, jön a Limp Bizkit és a Bittersweet Home.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Limp Bizkit cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.08.26 A rocktörténelem legnagyobb tévedéseiHozzászólásokEzt láttad már?

The Offspring
RockBogrács
 

VENDÉGÜNK LESZ