Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.11.16

Deep Blue Something: Breakfast At Tiffany`s

Az 1992-ben alakult, Texasból származó Deep Blue Something egy mindössze egy slágerrel rendelkez? alternatív rock csapat volt, s habár a Breakfast At Tiffany`s című dal ugyan már az els?, független kiadásban megjelent albumukon is helyett kapott, azonban csak az 1995-ben napvilágot látott Home című második korongjuk újrakiadásakor hozta meg a csapat számára a mainstream áttörést.A banda énekes/basszusgitárosa, Todd Pipes szerint a szám szövegét a legendás színészn?, Audrey Hepburn játéka inspirálta a Római vakáció című filmben, azonban a zenész úgy gondolta, a színészn? másik klasszikus filmje, az Álom luxuskivitelben, azaz a Breakfast at Tiffan`s jobban hangzana számcímként, így végül emellett tette le a voksát.

A dal óriási sikert aratott, a Billboard 100-as listáján az 5. helyig jutott, Angliában pedig egészen a csúcsig menetelt.

A zenekar hamarosan neki is kezdett harmadik stúdiólemezük munkálatainak, azonban eközben jogi vitába keveredtek kiadójukkal, az Interscope-pal, s habár kés?bb sikerült megállapodniuk, a multi inkább az olyan feltörekv? rockbandákra kezdett koncentrálni, mint a Limp Bizkit, így aztán nem sietett megjelentetni a korongot. A Byzantium című lemez végül csak két évvel kés?bb, 1998-ban került kiadásra, ráadásul kizárólag Japánban és néhány európai országban, amelynek köszönhet?en abszolút eltűnt a süllyeszt?ben, így a csapat egy igazi egyslágeres csodaként vonult be a `90-es évek rocktörténelmébe.

Jöjjön most ez az ominózus daluk, ez a Deep Blue Something és a Breakfast At Tiffany`s.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Deep Blue Something cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Hooligans
Disturbed
Alapi István
 

VENDÉGÜNK LESZ