A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.11.14

Blink 182: What`s My Age Again?

Az 1992-ben alakult kaliforniai Blink 182 kétségtelenül a `90-es és a 2000-es évek fordulójának legnépszerűbb és legsikeresebb pop-punk zenekara volt, azonban számos sikerlemez és MTV sláger után a zenekar gitáros/énekese, Tom DeLonge 2005-ben elhagyta a csapatot, így a trió határozatlan időre felfüggesztette működését.Végül 2009-ben tértek vissza a világot jelentő deszkákra, az összeállás során pedig még egy vadonatúj stúdiólemezt is elkészítettek. Azonban nem sokkal később azok az ellentétek, amelyek már első ízben is széthúzást okoztak a zenekaron belül, ismét felbukkantak.

A problémát pedig akárcsak akkor, ezúttal is Tom DeLonge énekes passzivitása jelentette, aki 2015-ben végül a nem-zenei jellegű, egyéb személyes elfoglaltságaira hivatkozva másodjára is elhagyta a zenekart. Azt pedig, hogy pontosabban mit is takartak ezek a tevékenységek, ő maga erősítette meg egy későbbi interjúja során, mondván legnagyobb szenvedélye, az UFO-kutatás sokkal több időt igényelt annál, mint amennyit a Blink tagjaként nyomozásaira szánni tudott volna.

Egykori zenekara azonban ezúttal nem torpant meg és az Alkaline Trio nevű punk-rock banda énekes/gitárosával, Matt Skibaval kiegészülve folytatták munkásságukat, idén nyáron pedig még egy új nagylemezt is piacra dobtak. A korong előfutáraként megjelent Bored To Death című kislemez 2004 óta a csapat legsikeresebb dala lett, Tom DeLonge azonban legutóbb akkor került a hírekbe, amikor napvilágra kerültek a közte és Hillary Clinton kampányfőnöke, John Podesta közt folyt, földönkívüliekről szóló privát levelezések.

Vagyis míg a Blink él és virul, Tom UFO-kat üldöz, egyelőre nem túl nagy sikerrel. Vagyis az, hogy Tom DeLonge azért hagyta el a pop-punk legenda sorait, hogy elég időt szánhasson a földönkívüliek utáni nyomozására, a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése volt.

Jöjjön most egy dal amivel anno sokan megismertük őket, már szól is a Blink 182 és a What`s My Age Again.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Blink 182 cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.10.24 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Warrant
Asking Alexandria
Kings Of Leon
 

VENDÉGÜNK LESZ