Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.11.14

New Radicals: You Get What You Give

A mindössze 1997 és 1999 közt működő kaliforniai New Radicals egy tiszavirág életű alternatív rockzenekar volt, akiknek munkásságát csupán egyetlen egy, a `70-es évek soul zenéjével átitatott rockalbum őrzi, ám a banda az azon található You Get What You Give című dalával örökre beírta magát az egyslágeres csodák nagykönyvébe.A szám és az egész 1998-ban megjelent Maybe You`ve Been Brainwashed Too című anyag elsősorban a nyugati társadalom, a média és a vallás elüzletiesítését kritizáló szövegeivel hívta fel magára a figyelmet, illetve legfőképp azzal, hogy a lemez előfutáraként kimásolt dal végén Gregg Alexander énekes a kor olyan sztár előadóihoz intézett keresetlen szavakat, mint Beck, a Hanson, Courtney Love és Marilyn Manson.

A frontember állítása szerint a versszakot csupán egy tesztnek szánta, ugyanis kíváncsi volt, hogy a média vajon az elején szereplő súlyos politikai problémákra, vagy inkább a zárósorokban található beszólásokra harap majd rá jobban. Természetesen jól sejtette, hogy míg az utóbbi egyből sajtófigyelmet generált, a valódi üzenetről szinte tudomást sem vettek.

A dal ennek ellenére - vagy éppen ezért - őrületesen nagy sláger lett: a világ összes fontos listáján a Top 40-be jutott és olyan különböző stílusú zenészek is elismerően nyilatkoztak róla, mint a U2 gitárosa, The Edge, Joni Mitchell vagy a rapper, Ice-T. A siker azonban nem bizonyult hosszútávúnak, ugyanis Gregg Alexander énekes a következő kislemezük megjelenése előtt két héttel bejelentette, hogy feloszlatja a zenekart, mondván az albummal már mindent elért, amit szólóeladóként szeretett volna, és ahelyett, hogy fárasztó turnék és promóciós körutak során a média szereplőivel jópofizna, inkább más előadók számára kíván dalokat írni.

Így aztán egykori zenekarát valóban joggal nevezhetjük egyslágeres csodának, akiktől fel is idézzük most ezt a bizonyos dalt. Ez a New Radicals és a You Get What You Give.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További New Radicals cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

RockReggel
Imre Norbert
Púza András
 

VENDÉGÜNK LESZ