A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.11.08

Nickelback: She Keeps Me Up

Habár a kanadai Nickelback minden bizonnyal az utóbbi 15 év legsikeresebb rockzenekarának számít, Chad Kroegert és csapatát mégis napjaink legtöbbet támadott előadói közt tartják számon, hiszen a zenekart valóságos gyűlölet övezi a kritikusok, illetve a műfaj keményebb vonalát előnyben részesítő rockerek részéről.A banda ennek ellenére már másfél évtizede sikert sikerre halmoz, elég csak annyit mondanunk, hogy a 2000-es évek során az Egyesült Államok legkelendőbb nem-hazai zenekarainak rangsorában egyedül a Beatles előzte meg a kanadai négyest.

Albumaikból összesen több mint 50 millió példány talált gazdára világszerte, amiért a Billboard magazin az évtized legsikeresebb rockcsapatának választotta őket. A nemrégiben hazánkban is teltházas koncertet adó zenekar ennek ellenére, vagy talán éppen ezért minden egyes slágerükkel képesek a legnagyobb indulatokat is kiváltani rosszakaróikból és a 2014-ben megjelent No Fixed Address című korongjuk negyedik kislemezével valóban alapot szolgáltattak a fanyalgók számára.

A She Keeps Me Up című dal hallatán ugyanis még a csapat legfanatikusabb rajongói is meghökkentek, hiszen a szám sokkal inkább emlékeztetett a Maroon 5 által képviselt táncolható, funky beütésű pop stílusra, mintsem a Nickelbacktől megszokott lendületes, vagy épp érzelmes dallamos modern rockra.

Az album előfutáraként kimásolt, Mainstream Rock listavezető Edge Of a Revolution című zúzós számmal ellentétben a szóban forgó könnyed popdal egyetlen fontos listára sem került fel, mindössze a csapat hazájában, Kanadában ért el kisebb sikereket, de ott is csak a 78. helyig jutott.

Elképzelhető, hogy a banda afféle fricskának, poénnak vagy kalandozásnak szánta a funkys szerzeményt, azonban a dolog nem sült el valami jól, vagyis az, hogy a Nickelback a kritikusok örökös céltáblájaként egy olyan dallal rukkolt elő, amivel még nagyobb támadási felületet adtak ellentáboruk leglelkesebb hívei számára, a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése volt.

Jöjjön most ez a nem mindennapi dal a csapat legutóbbi nagylemezéről, ez a Nickelback és a She Keeps Me Up.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Nickelback cikkek a radiorock958.hu-n:

2017.02.10 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

REO Speedwagon
Sugar Ray
Hoobastank
 

VENDÉGÜNK LESZ