Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.11.08

Monster Magnet: Spacelord

Az 1989-ben alakult, New Jersey-ből származó Monster Magnet a stoner rock stílus egyik legjelesebb képviselője, akik az 1998-ban megjelent Powertrip című negyedik lemezükkel - még ha csak rövid időre is - de képesek voltak átemelni a műfajt a tinisztároktól és hip hop előadóktól telített mainstreambe.A `70-es évek pszichedelikus space rockját a Black Sabbath-féle ősi heavy metallal keverő korong előfutáraként kimásolt Space Lord című dalhoz készült videoklip az MTV-n futó Total Request Live című élő kívánságműsor történetének első lejátszott kisfilmje volt és rövid időn belül a zenecsatorna egyik kedvencévé vált.

A magas rotációban sugárzott videó, amely az akkoriban népszerű rapper, Mase Feel So Good című klipjének paródiája volt, meghozta a banda számára az áttörést, melynek köszönhetően a dal a Billboard Mainstream Rock listájának harmadik helyén találta magát, de a Modern Rock számok mezőnyében is a legjobb 40-be jutott.

A szöveg egyik sorát, ami eredetileg egy káromkodást tartalmazott, a készítők megrövidítették és egy visszhang segítségével rádió-és TV-barátabbá tették a számot, ami végül az aranylemez státuszig repítette a Powertrip című albumot, ami az új előadók eladási mutatóira koncentráló Billboard Heatseekers listán egészen az első helyig menetelt.

A zenekar a sikerek hatására olyan bandák és előadók társaságában indulhatott turnéra, mint az Aerosmith, a Metallica, Rob Zombie, a Hole vagy épp Marilyn Manson, azonban a következő, God Says No címmel napvilágot látott korongjuk azonban már nem tudta megismételni elődje sikereit. S habár a csapat azóta is aktív, leginkább azóta is a következő dallal azonosítjuk őket. Jön a Monster Magnet és a Spacelord.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Monster Magnet cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Sammy Hagar
Aerosmith
Pitt Bull - Kiszáradt folyó
 

VENDÉGÜNK LESZ