Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2016.11.04

Muse: Supermassive Black Hole

Az 1994-ben alakult angol Muse az utóbbi 15 év egyik legsikeresebb rockzenekara, ezer közül is felismerhet? egyéni stílusukkal nagy népszerűségnek örvendenek az óceán mindkét oldalán és a kritikusok is elismer?en nyilatkoznak munkásságukról.Karakteres zenéjükben teljesen egyedien keverednek az olyan műfajok, mint a progresszív vagy a korai glam rock, az elektronikus, az alternatív és a klasszikus zene. ?s nem volt ez máshogy a 2006-ban kiadott Black Holes and Revelations című albumuk el?futáraként megjelent Supermassive Black Hole című dallal sem, amelyre Matt Bellamy frontember elmondása szerint ugyanúgy hatással volt a legendás gombafejek alkotta Beatles, mint az olyan indie és electro bandák, akár a Millionaire, a dEUS, az Evil Superstars és a Soulwax.

Az énekes szerint ezek a csapatok voltak az els?k, akik az R&B stílust az alteratív gitár rockkal házasították, így az ? mintájukon kiindulva ?k is a Prince-re és Kanye Westre jellemz? funkyt és elektronikát keverték össze ebben a dalban a Rage Against The Machine zúzós, dögös gitárriffjeivel.

Bellamy elmondása szerint a szám megszületését megel?z?en sokat járt el New York klubjaiba táncolni, ahol magába szívta az ottani dance-es ritmusok lüktetését, amelyeket aztán beépített a dal hangzásába is.

A szám végül a banda legnagyobb hazai slágere lett, egészen az angol toplista 4. helyéig jutott, de számos TV-sorozat és videojáték mellett a Twilight című hatalmas sikerű filmben is elhangzott egy híres jelenet alatt. Most pedig nálunk is meghallgathatod ezt a különleges rocknótát, már szól is a Muse és az Supermassive Black Hole.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Muse cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.07.27 Dalok története szóban és zenébenHozzászólásokEzt láttad már?

Sugar Ray
Junkies
 

VENDÉGÜNK LESZ