A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.11.04

Methods of Mayhem: New Skin

Miután Tommy Lee 1999-ben kilépett a Mötley Crüe-ből és elvált feleségétől, a szexszimbólum Pamela Andersontól, a botrányhős dobos úgy döntött, hogy egy zeneileg egészen új területen is kipróbálja magát.Az évtized végén már javában tombolt a nu-metal láz, a trendekkel folyamatosan naprakész, örökmozgó Lee pedig véletlenül sem akart kizárólag a `80-as évekbeli sikereiből élni, így hamarosan egy új zenekar szervezésébe kezdett.

A még ugyanabban az évben életre hívott, Methods Of Mayhem névre keresztelt formáció stílusa igencsak éles váltás volt a Mötley Crüe által képviselt dögös hard rockhoz képest, hiszen a csapat sokkal inkább a korszellemnek megfelelő, elektronikával és rapbetétekkel gazdagon telepakolt nu-metal mellett tette le a voksát.

Bár a banda 1999 végén kiadott, önmagáról elnevezett lemezén természetesen a dobokat is Tommy játszotta fel, a zenész fő hangszere ezúttal a gitár lett, de az énekesi feladatokat is ő vállalta magára, sőt, még a rappelésbe is belekóstolt, az albumra pedig olyan sztárvendégeket hívott meg, mint George Clinton, Kid Rock, Lil` Kim, Snoop Dogg vagy Fred Durst.

Azonban a rap és a rock színtér színe-javát felvonultató korong hiába kapott egészen jó kritikákat és lett aranylemez is az Egyesült Államokban, sikere sokkal inkább szólt az akkoriban futó trendeknek, valamint a Tommy és Pamela viharos viszonyát övező felhajtásnak, mintsem a korong zenei értékeinek.

A zenekar egyébként 1 év múlva meg is szűnt, Tommy előbb szólóban folytatta, 2004-től pedig egészen a tavaly szilveszteri visszavonulásukig ismét a Mötley Crüe-ben püfölte a dobokat, és lássuk be, mi azért azt sokkal jobban szerettük tőle. Vagyis az, amikor Tommy Lee 1999-ben megalakította tiszavirág életű nu-metal csapatát, ahol énekelt, rappelt és gitározott is, a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése volt.

Jöjjön most egy dal ebből a korszakából, ez a Methods Of Mayhem és a New Skin.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Methods of Mayhem cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Török Ádám
The Killers
Kukovecz Gábor
 

VENDÉGÜNK LESZ