Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.10.27

Garbage: Only Happy When It Rains

A skót énekesn?, Shirley Manson vezette, 1993-ban alakult wisconsini Garbage a `90-es évek második felének egyik prominens alternatív rockbandája volt, akik pályafutásuk során több mint 17 milló lemezt adtak el világszerte, amelyb?l 4 rögtön a csapat bemutatkozó, saját magáról elnevezett albumából talált gazdára.Az 1995-ben megjelent korong olyan mára már kultikussá vált slágerei, mint a Vow, a Queer, a Milk, a Stupid Girl, vagy az Only Happy When It Rains rövid id? alatt a műfaj egyik legnépszerűbb csapatává tették a zenekart. Utóbbit a banda egyaránt szánta a `90-es évek alternatív rockjában oly divatos, szorongással teli szövegek paródiájának, illetve szarkasztikus utalásnak arra, hogy a zenekar saját maga is szívesen részesített el?nyben sötétebb témákat dalaiban.

A csapat dobosa, Butch Vig szerint - aki korábban többek közt a Nirvana Nevermind című korszakalkotó lemezének producere is volt - a szám egyfajta gúnyos kritikája annak, amivé a grunge műfaj az évtized közepére vált, illetve maguk elé is görbe tükröt állítottak a nem is kicsit cinikus dalban.

Shirley Manson szerint a szám azoknak szól, akik tudják, milyen érzés a sötét oldalon élni és azt meséli el, hogy habár valójában mind szerelemre vágyunk, tudjuk, hogy az élet úgyis közbelép majd. A dalhoz készült videoklipet az MTV magas rotációban kezdte sugározni 1996 februárjában, amelynek köszönhet?en a dal világszerte számos slágerlistára felkerült.

Repüljünk mi is vissza most egy kicsit a depressziós `90-es évekbe, következzen a Garbage és az Only Happy When It Rains.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Garbage cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Static X
Dr. Kiss Gergely
Atreyu
 

VENDÉGÜNK LESZ