Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.10.25

Jimmy Eat World: The Middle

Az 1993-ban alakult arizonai Jimmy Eat World a `90-es évek egyik legnagyobb hatású, kultikus pop punk csapata volt, akik habár második lemezüket már egy multikiadó, a Capitol égisze alatt jelentethették meg, sokáig mégsem kapták meg azt a figyelmet, amit megérdemeltek volna.Noha az 1999-ben megjelent Clarity című albumukat a kritikusok az évtized egyik legjobb rocklemezének és egyenesen a műfaj bibliájának tartják, amely hatalmas hatást gyakorolt a 2000-es évek őrületes népszerűségű emo hullámára is, a zenekar kereskedelmileg mégsem bizonyult sikeresnek, így kiadójuk a korong megjelenése után menesztette őket.

Ezután a csapat kis költségvetésű turnékra indult, a köztes időkben pedig különböző civil munkákat vállaltak, hogy az így megkeresett és félretett pénzükből fedezni tudják soron következő albumuk felvételeinek költségeit.

Az eredmény a Bleed American című anyagban materializálódott, amely számos multi érdeklődését felkeltette, majd végül a DreamWorks kiadásában láthatott napvilágot 2001 júliusában.

A korábbiaknál lényegre törőbb és könnyeben emészthető stílusú album második kislemezes dala, a The Middle pedig végre valahára áttörte a banda és a mainstream ismertség között húzódó falakat és óriási sikert aratott: műsorára tűzte a Top 40 rádió, melynek köszönhetően a Billboard 100-as mezőnyében az 5. helyig jutott, az Alternatív dalok listáján egészen az első helyre ugrott, de szinte az összes fontos amerikai listán a Top 10-be, Angliában pedig a legjobb 30 közé került.

A dalhoz készült videoklip szintén kirobbanthatatlan volt a zenecsatornák képernyőjéről és meghozta a banda számára a várva várt népszerűséget, azonban a szám elképesztő sikereit ezek után már soha többé nem tudták megismételni.

Úgyhogy idézzük fel most ezt a pozitív üzenetet hordozó pop punk himnuszt, jön a Jimmy Eat World és a The Middle.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Jimmy Eat World cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

The Pretty Reckless
Pantera
Asking Alexandria
 

VENDÉGÜNK LESZ