Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.10.21

AFI: Miss Murder

Az 1991-ben startolt AFI-t eredetileg az excentrikus énekes, Davey Havok alapította meg gimnáziumi osztálytársaival, majd jónéhány tagcsere után a zenekar mai felállása 1998-ban nyerte el végleges formáját, és azóta változatlan is maradt.A csapat kezdetben még hardcore punk zenét játszott, ám az évek során egyre inkább vegyítették dalaikba az olyan műfajok stílusjegyeit is, mint a gótikus rock, az emo, vagy a horror punk.

Az így kapott egyedi hangzásuk az évtized vége felé forrt ki igazán, s habár a kritikusok mindvégig nagyon elismerően nyilatkoztak munkásságukról, a mainstream áttörésre egészen 2003-ig kellett várniuk, amikor is megjelentették a Sing The Sorrow című hatodik albumukat, immáron egy multikiadó, a Dreamworks égisze alatt. A korong kislemezei, a The Leaving Song Pt. II", a Silver and Cold és a Girl`s Not Grey mind feljutottak a Billboard rocklistáira, utóbbi pedig a 2003-as MTV VMA gálán még egy díjat is bezsebelt a testvércsatornáról elnevezett MTV2 kategóriában.

Az albumból több mint 1.3 millió példány kelt el csak a tengerentúlon, megnyitva ezzel a kapukat a 10 éven át leginkább az undergroundban ismert banda előtt. Következő, 2006-ban kiadott Decemberunderground című korongjuk tovább növelte a banda népszerűségét, hiszen a Billboard 200-as albumlistájának élén nyitott, köszönhetően a Total Request Live című kívánságműsorban első helyezést elérő Love Like Winter, valamint a lemez előfutáraként kimásolt Miss Murder című dalok sikerének.

Utóbbi a csapat legsikeresebb kislemeze lett, hiszen az amerikai Modern Rock listán egyenesen a csúcsig jutott, a Billboard 100-as mezőnyében pedig a 24. helyig kúszott, amivel a banda első és egyetlen Top 40-es slágere lett.

A dalhoz készült látványos videoklip is a fiatalok és az MTV kedvence lett, így nem csoda, hogy a zenecsatorna a 2006-os díjátadó gáláján is a Legjobb rockdalnak választotta. A csapat azóta is aktív, de a következő dallal elért mainstream sikereiket azóta sem tudták megismételni. Jöjjön most az AFI és a Miss Murder.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További AFI cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.11.29 Aktuális
2017.01.17 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Rockbogrács Allstars
The 69 Eyes
Zeffer András
 

VENDÉGÜNK LESZ