Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.10.20

Crazy Town: Butterfly

Az 1995-ben alakult kaliforniai Crazy Town a 2000-es évek legelejének tiszavirág életű, egyslágeres rap metal csapata volt, akik a 2000-ben megjelent Butterfly című dalukkal a teljes ismeretlenségb?l rögtön a slágerlisták élén találták magukat.A zenekart két rapper/énekes Bret Mazur és Seth Binzer, alias Epic és Shifty Shellshock alapította a `90-es évek közepén még The Brimstone Sluggers néven.

Miután megtalálták a megfelel? zenésztársakat álmuk megvalósításához, 1999-ben megjelentették Gift Of The Game című bemutatkozó albumukat, amelyr?l habár két kislemezt is piacra dobtak, azok egyike sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A korong harmadik single-jének választott Butterfly című dal azonban elképeszt?en nagyot durrant és soha nem látott magasságba emelte a fiatal csapatot. A Billboard 100-as lista élére ugró szám megjelenéséig mindössze 100.000 példányban elkelt lemez eladási mutatói hirtelen 1.5 millióra ugrottak és a Red Hot Chili Peppers Pretty Little Ditty című számából kivágott részleten alapuló, rapbetétekkel tarkított dal az év egyik legnagyobb slágere lett.

A korra divatos nu-metal zene könnyedebb változatával nyomuló, kitetovált csapat a tinilányok és az MTV egyik kedvencévé vált, azonban a sikerek nem tartottak sokáig, hiszen a 2003-ban megjelent, rockosabb hangzású Darkhorse című lemezük már a közelébe sem tudott érni el?dje 2.5 milliós eredményeinek.

A zenekar így hamarosan a földbe állt, és csak a 2000-es évék végén hallattak újra magukról, illetve 2013-ban még egy új albumot is megjelentettek. Azonban a világ azóta is csak a következ? dalukkal azonosítja ?ket, ez a Crazy Town és a Butterfly.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Crazy Town cikkek a radiorock958.hu-n:

2017.01.02 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Oasis
Patai Tamás
Köves Miklós
 

VENDÉGÜNK LESZ