A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.10.19

Chris Cornell: Long Gone

Bár Chris Cornell nevét anno a `90-es évek egyik legnépszerűbb grunge csapatában, a legendás Soundgardenben ismertük meg, kivételes hangját olyan supergroupokban is szerencsénk volt hallani, mint a szintén Seattle-i Pearl Jam el?djének számító egylemezes Temple Of The Dog nevű projekt, vagy a 2001-ben a Rage Against The Machine zenészeivel megalapított, nagy sikerű Audioslave.Emellett az énekes mindkét f? zenekarának feloszlása után kiadott egy-egy szólóanyagot is, melyek kissé lágyabb, akusztikus hangzásukkal valamelyest eltávolodtak Cornell korábbi munkáitól, azonban sorban harmadik önálló albumával valósággal sokkolta régivonalas rajongóit.

A 2009-ben megjelent Scream című lemezén ugyanis az utóbbi évek legfelkapottabb R`n`B producerével, Timbalanddal dolgozott együtt, és a vele elkészült dalok hangzása nyomokban sem tartalmazta az énekesre jellemz? karcos, ?ser?vel rendelkez? rockzenei stílusjegyeket és sokkal inkább a kor popsztárjainak elektronikus beütésű, dobgépekkel és különböz? digitális effektekkel kialakított megszólalása volt rá jellemz?.

Bár Cornell rendkívül merészen a Pink Floyd Dark Side Of The Moonjához és a Queen Night At The Operájához hasonlította az albumot, a kritikusok alaposan lehúzták a meghasonlottnak és trendhajhásznak ható anyagot, s noha az énekes els? Top 10-be jutó lemeze lett, rekordsebességgel el is tűnt a listákról és kereskedelmileg is hatalmasat bukott.

Vagyis az, hogy Chris Cornell elkészített egy t?le teljesen idegen hangzású, bizarr elektropop lemezt, és így próbált meg igazodni a modern id?k trendjeihez, a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése volt. Az egyetlen szerencse, hogy a korong két dalát rockos hangzással is elkészítette, ezek közül következzen most az a szám, amelyikhez még videoklipet is forgatott. Jön Chris Cornell és a Long Gone.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Chris Cornell cikkek a radiorock958.hu-n:

2017.05.18 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Black Sabbath
Vörös István
Z. Kiss Zalán
 

VENDÉGÜNK LESZ