Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.10.05

Joan Jett: I Hate Myself For Loving You

Joan Jett arcát először a `70-es évek legendás, csak csajokból álló rockbandájában, a Runawaysben ismerhettük meg, majd később saját zenekara, a Blackhearts élén ért el kisebb-nagyobb sikereket a `80-as évek során.A legismertebb dalát, az eredetileg az Arrows együttestől származó I Love Rock N Rollt valószínűleg senkinek nem kell bemutatni: a szám 1982 legnagyobb slágere volt, több országban is vezette a toplistákat és mind a mai napig a legnépszerűbb rockdalok között tartják számon szerte a világon.

Ezután Joan elkészített ugyan még egy sikeres feldolgozást Tommy James & The Shondells Crimson & Clover című dalából, azonban ezt követően még évekig nem sikerült megismételnie ezeket a kiemelkedő eredményeket.

1987-ben aztán Michael J. Fox mellett szerepet kapott a Light Of Day című mozifilmben és a Bruce Springsteen által írt, illetve Jett által előadott azonos című betétdal ismét az énekesnőre irányította a figyelmet.

Nem sokkal később, 1988-ban stúdióba vonult, hogy elkészítse hatodik nagylemezét, amelyhez segítségül hívta a kor legnagyobb Bon Jovi és Aerosmith slágereiért is felelős Desmond Childot és közösen írták meg az I Hate Myself For Loving You című dalt, amit az album első kimásolt kislemezének is választottak. A nóta azonnal elsöprő sikert aratott, Joan ismét feljutott a Billboard Top 10-es mezőnyébe, az MTV pedig kiemelt rotációban játszotta a tipikusan Childra jellemző, fülbemászó rockhimnuszt, amelyben ráadásul egy különleges vendég, a Rolling Stones egykori tagja, Mick Taylor játszotta el a gitárszólót.

A dal - ugyan módosított szöveggel - de napjainkban leginkább a minden évben megrendezésre kerülő amerikai futball bajnokság televíziós közvetítésének, a Sunday Night Football című műsornak főcímdalaként hallható az NBC-n, olyan énekesnők előadásában, mint Pink, Faith Hill vagy Carrie Underwood.

Vagyis a szám nem tűnt el, csak átalakult, most azonban következzen az eredeti, hamisítatlan formájában. Jöjjön Joan Jett és az I Hate Myself For Loving You.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Joan Jett cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Alapi István
Aerosmith
RockBogrács
 

VENDÉGÜNK LESZ