A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.10.03

Bon Jovi: It`s My Life

Az 1983-ban alakult Bon Jovi zenekar a rocktörténelem egyik legnépszerűbb formációja, akiknek neve és munkássága nem szorul bemutatásra, hiszen azon kevés előadó közé tartoznak, akiket a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól ismer és akiktől legalább egy tucatnyi slágert bárki és bármikor képes felidézni.Hiszen jöhettek-mehettek a trendek és a különböző stílusok, a banda sikere az elmúlt több mint 30 év alatt töretlennek és megállíthatatlannak bizonyult. Pedig pályafutásuk során rajongóiknak többször is valóban volt okuk izgulni amiatt, hogy vajon feloszlik-e végül a legendás New Jersey-i csapat.

A zenekari szempontból legkevésbé aktív időszak a These Days című 1995-ben megjelent korongjukat népszerűsítő koncertkörút befejeztével köszöntött be a csapat életébe, ami persze nem csoda, hiszen a tagok pihenőre vágytak, hogy hosszú idő után végre mindenki a saját szólóprojektjével, hobbijaival, illetve a magánéletével törődhessen.

A leginkább Jon Bon Jovi maradt szem előtt közülük, aki habár kiadott ugyan egy második szólólemezt, ezúttal nem a zenéjével igyekezett sikereket elérni, és egy teljesen új oldaláról mutatkozott be az évtized második felében. Jon ugyanis elhatározta, hogy beteljesíti régi vágyait és végre színészként is kipróbálja magát.

1995-ben ugyan már a Moonlight & Valentino című filmben is feltűnt Elizabeth Perkins, Gwyneth Paltrow, Kathleen Turner és Whoopi Goldberg mellett, az első főszerepét a The Leading Man azaz A felforgató című brit filmben kapta, amit azonban elég vegyesen fogadtak a kritikusok. Ez után egy sor kis költségvetésű, felejthető moziban kapott kisebb-nagyobb szerepeket, majd a televízió világában is kipróbálta magát, melyek közül a leginkább az Ally McBeal című sorozatban játszott karaktere maradt a legemlékezetesebb.

S habár szerepelt egy-két igen jól sikerült moziban is, ezek nagy része leginkább epizódszerepekre korlátozódott, vagy nem ért el komolyabb sikereket. Vagyis az, amikor Jon Bon Jovi megpróbált színészként is hollywoodi karriert csinálni, a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése volt. Így nem is kérdés, hogy igencsak jó döntést hozott, amikor a következő dallal visszatért a zenei életbe, és ismét megmutatta, hogy habár színésznek talán nem ő a legjobb, a rockzenét viszont nagyon kevesen csinálják olyan jól, ahogyan ő és a zenekara.

Ez a Bon Jovi és az It`s My Life.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Bon Jovi cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.08.22 Aktuális
2016.10.28 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Boros Csaba
Takács Csaba
Extreme
 

VENDÉGÜNK LESZ