A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.09.30

Billy Idol: Heroin

Billy Idol a `80-as évek során az első MTV generáció kedvenceként sikert sikerre halmozott, majd az 1990-ben megjelent Cradle Of Love című slágere után kissé eltűnt a figyelem középpontjából.Az énekes néhány év hallgatás után végül 1993-ban tért vissza a zenei életbe és egy igazán kísérletező jellegű, minden szempontból rendhagyó albumot dobott piacra. A punk közegből érkezett szupersztár számára rendkívül imponáló volt az a típusú "csináld magad" hozzáállás, miszerint a rohamosan fejlődő technika újításainak köszönhetően már nem volt szüksége egy professzionális stúdióra zenéje előállításához, hiszen mindössze egy computer segítségével megoldhatta a dalok felvételeit.

Az énekes ráádásul hatalmas lehetőséget látott az akkoriban újdonságnak számító internet erejében, így az egész album koncepcióját - mind kivitelezésben, mind a promóciós eszköztárát tekintve - ezen futurisztikus téma köré építette.

Idol személyében egy mainstream híresség első alkalommal használta ki az internet, az e-mail, a virtuális közösségek és a multimédiás szoftverek nyújtotta előnyöket. Ám forradalmi újítások ide, vagy oda, a Cyberpunk névre keresztelt nagylemez Billy korábbi anyagaitól nagyban eltérő stílusa azonban nem aratott osztatlan sikert, a kritikusok lehúzták, mondván az énekes csupán kétségbeesetten próbál megfelelni az akkoriban divatos zenei trendeknek, és a közönség sem fogadta valami jól az újszerű, elektronikus megközelítést.

Vagyis az, amikor Billy Idol eltávolodott gyökereitől és egy szinte techno jellegű, futurisztikus, kísérletező albumot jelentetett meg a `90-es évek elején, a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése volt. Bár a Shock To The System című szám nem sikerült rosszul, a korong első kislemezeként piacra dobott Velvet Underground klasszikus elektronikus verziója annál inkább, amit a kritikusok nem véletlenül neveztek a valaha volt legrosszabb feldolgozásnak.

Ez következik most, jön Billy Idol és a Heroin.Rádió Rock 95.8-on.
További Billy Idol cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.10.03 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Guns `N` Roses
Black Stone Cherry
 

VENDÉGÜNK LESZ