Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2016.09.15

Dream Theater: Pull Me Under

A Dream Theater egyértelműen a világ legsikeresebb progresszív metal bandája, akik karrierjük során több mint 12 millió albumot adtak el világszerte, ami rétegzenét játszó zenekarként óriási teljesítménynek számít.A világ egyik leghíresebb zeneiskolája, a Berklee College Of Music egykori tanulóiból verbuválódott csapat mindmáig legnagyobb példányszámban elkelt és leginkább méltatott albuma, az 1992-ben megjelent Images and Words egy teljesen új generáció számára tette népszerűvé a progresszív műfajt, irányt mutatva számos későbbi fiatal virtuóz metal zenekar számára.

Ennek az albumnak nyitó tétele és első kislemezes dala volt a ma már legendás Pull Me Under című szerzemény. A készítési fázisban még Oliver`s Twist munkacímre hallgató, az alternatív rockzenei hullám kellős közepén megjelent, eredetileg több mint 8 perces szám abszolút nem várt sikert aratott, amikor az MTV a hosszában megtarkított verzióra készült videoklipet kiemelt rotációban sugározni kezdte.

A kritikusok által is az egekbe magasztalt tétel szövegileg Shakespeare Hamletjét idézi, aki bosszút akar állni apjáért, akár saját józan esze árán is. A szám a zenekar egyetlen klasszikus értelemben vett toplistás slágere lett, ami egészen a Mainstream Rock lista 10. helyéig juttatta a csapatot. Erre a tényre utalva később humorosan egy egész dupla válogatáslemezük elnevezését építették, ami viccesen a Greatest Hit (...and 21 Other Pretty Cool Songs) címet kapta.

A szám az utókor szemében a banda legjellemzőbb dala lett, így nem kérdés, hogy nálunk is helye van a legnagyobb rock klasszikusok között. Következik a Dream Theater és a Pull Me Under.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Dream Theater cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.10.18 A rocktörténelem legnagyobb tévedéseiHozzászólásokEzt láttad már?

Yngwie J. Malmsteen
Simple Plan
Extreme
 

VENDÉGÜNK LESZ