Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.09.15

Alice Cooper: Bed Of Nails

A shock rock királya, Alice Cooper a `70-es évek során sikert sikerre halmozott, és botrányos színpadi show-jainak köszönhetően hamarosan a világ egyik legnépszerűbb előadójává vált, ám a következő évtizedben karrierje olyannyira leszálló ágba került, hogy 1983-ban három évre még vissza is vonult, hogy leküzdje egyre nagyobb méreteket öltő alkohol-és drogfüggőségét.A Vincent Damon Furnier néven született művész végül 1986-ban tért vissza a rock `n` roll körforgásba és el is készített két közepesen sikeres lemezt, amelyekkel 5 év kihagyás után ismét turnéra indult, ám igazán átütő sikereket nem tudott elérni az akkor már közel 40 éves énekes.

Bár a kritikusok elismerően nyilatkoztak újkori munkásságáról és látványos koncertjeinek hangulata is fénykorát idézte, Alice úgy érezte, hiányzik az a bizonyos plusz, aminek segítségével ismét valóban a csúcsra kerülhetne.

Abban az időben nagyon tetszettek neki a Bon Jovi és az Aerosmith rádiós sikerdalai, és amikor megtudta, hogy azokban a közös pontot nem más, mint a slágergyáros Desmond Child jelenti, egyből tudta, hogy kihez kell forduljon segítségért, hogy egykor szebb napokat látott karrierjét fellendíthesse.

Az eredmény az 1989-ben megjelent, többek közt az említett szupersztár zenekarok tagjait és egyéb neves vendégzenészeket felsorakoztató Trash című lemez lett, amelyen olyan megaslágerek kaptak helyet, mint az 1977 óta Alice-t először a Top 10-be repítő Poison, a Joan Jett segítségével írt és eredetileg Bon Jovi dalnak szánt House Of Fire, a Steven Tyler vokáljaival erősítő ballada, az Only My Heart Talkin`, vagy a lemez második videoklipes nótája, a Bed Of Nails. A legendás dalszerző, Diane Warren és Cooper korábbi gitárosa, a Rambo-testű Kane Roberts segítségével írt szerzemény a Poison után az album második legjobb helyezést elért dala lett, igaz csak Európában és Ausztráliában, ugyanis az Egyesült Államokban érthetetlen okból nem jelentették meg kislemezen.

A videoklipjét ennek ellenére rogyásig játszotta az MTV és még ha ma már el is homályosítják elődje elképesztő sikerei, a lendületes, fülbemászó rockhimnusz bátran felveheti a versenyt a Poisonnal az album legjobb pillanatának címéért.

Úgyhogy most idézzük is fel ezt az örök klasszikust, amely rövid idő alatt Alice egyik legnagyobb slágere lett és tovább erősítette a reneszánszát élő énekes hírnevét az újabb generáció számára. Már szól is Alice Cooper és a Bed Of Nails.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!HozzászólásokEzt láttad már?

New Radicals
Steven Tyler
Static X
 

VENDÉGÜNK LESZ