Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.09.14

Europe: Superstitious

Ha a Europe együttesre gondolunk, elsőre biztosan az 1986-os The Final Countdown című sikerlemez slágerei jutnak eszünkbe, hiszen elég csak a címadó dalra, a Carrie című gyönyörű balladára, a a rockhimnusz Rock The Night-ra, vagy az őslakos amerikai indiántörzsről íródott Cherokeera gondolnunk.Pedig a szóban forgó album már a svéd csapat harmadik nagylemeze volt és ezt követően is megjelentettek még két kitűnő albumot, mielőtt 1992-ben több mint 10 évre felfüggesztették működésüket. És ugyan 2003-as visszatérésük óta újabb öt remek anyaggal örvendeztettek meg minket, a The Final Countdown mellett a másik legsikeresebb és legemlékezetesebb korongjuk mégis az 1988-as Out Of This World című lemezük maradt.

Az említett dalokkal a banda egy szempillantás alatt világsztár lett, az MTV képernyőjéről és a tinimagazinok címlapjairól is ők mosolyogtak vissza ránk, így aztán hatalmas várakozás előzte meg a soron következő Europe korongot, amely végül 1988 nyarán látott napvilágot és habár nem tudta megismételni elődje sikereit, szintén nagyon sikeresnek számított.

Az albumot felvezető kislemezes dal, a Superstitious óriási sláger lett, bejutott az amerikai Top 40-be és a tengerentúli rocklistán is a Top 10-be került, amivel a zenekar utolsó helyezést elérő száma lett az Egyesült Államokban.

A dalban mutatkozott be a csapat új gitárosa, a már az előző lemez három videoklipjében is látható Kee Marcello, akinek lenyűgöző, virtuóz játékát azonban ezen az albumon hallhatta először a nagyközönség a Europe kötelékén belül.

A számhoz készült videoklipet, amit egy ódon kastélyban forgattak a New York-i Long Islanden, minden zenecsatorna kiemelt rotációban sugározta és a dal sikeréből úgy tűnt, a Europe képes lesz megőrizni szupersztár státuszát. S habár a következő kislemezes dalok még szintén népszerűnek bizonyultak, a soron következő, 1991-ben megjelent Prisoners In Paradise című korong már nem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna.

Azonban volt egy dal, ami megmutatta, hogy igenis van élet a Final Countdown után is, még ha erre manapság talán annyian már nem emlékeznek, mint az ominózus világslágerre. Ez pedig nem más, mint a Europe és a Superstitious.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Europe cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Boston
The Darkness
Anthrax
 

VENDÉGÜNK LESZ