Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.09.08

Judas Priest: You`ve Got Another Thing Comin`

A Judas Priest legendás British Steel című albuma, amely többek közt olyan heavy metal klasszikusokat tartalmaz, mint a Breaking The Law vagy a Livin` After Midnight, végérvényesen szupersztárrá tette a bandát a szigetországban, ám a tengerentúli áttörésre még további két évet kellett várnia Rob Halfordéknak, amikor is a Screaming For Vengeance című nyolcadik lemezük 1982-ben a boltokba került.Az album a maga 2 millió példányával mind a mai napig a legsikeresebb Priest korong lett az Egyesült Államokban, összesen pedig 5 millió darab talált gazdára belőle szerte a világon. Érdekes adalék, hogy a lemez egyik leghíresebb dala, a You`ve Got Another Thing Comin`, amelynek az album átütő sikere is nagymértékben köszönhető, majdnem lemaradt a korongról, mivel csak az utolsó pillanatban, a keverés fázisában fejezték be a megírását.

A csapat ugyanis habár elégedett volt az addig elkészült anyaggal, úgy érezték, egy plusz dal még igazán elférne a lemezen, ezért a szám néhány korábbi ötlet felhasználásával gyorsan meg is született.

Noha minden tagnak nagyon jó előérzete volt a dallal kapcsolatban és felmerült bennük, hogy talán még a rádiók is szívesen játszanák, mégis hatalmas meglepetésként érte őket, hogy kiadójuk, Sony teljes mellszélességgel kiállt a szám mellett és meg is jelentették az album első kislemezeként.

A banda és a kiadó megérzése is helyesnek bizonyult, hiszen a szám hatalmas sláger lett és meghozta a várva várt népszerűséget a csapat számára Amerikában is, ahol az egyetlen toplistás daluk lett a Billboard 100-as mezőnyében. És habár a csapat igazi mesterművének sokan a British Steelt tartják, nem szabad elfeledkeznünk a következő klasszikusról sem, amit azóta is számos videojátékban, mozifilmben és sorozatban felcsendült már és most nálunk is ez dübörög majd.

Szóljon a Judas Priest és a You`ve Got Another Thing Comin`.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Judas Priest cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.10.07 Dalok története szóban és zenébenHozzászólásokEzt láttad már?

RockBogrács
Rockbogrács
Kocsándi Miklós
 

VENDÉGÜNK LESZ