Aktuális


RockDélelőtt - 2016.09.06

Motörhead: Iron Fist

Felavatták Lemmy szobrát a zenész kedvenc Los Angeles-i szórakozóhelyén.A Motörhead frontembere tavaly decemberben hunyt el 70. születésnapját követően, két nappal azután, hogy a rák egy rendkívül aggresszív formáját diagnosztizálták nála. A zenész szintén nem kevésbé legendás törzshelye, a Rainbow Bar & Grill ezért nem sokkal halála után pénzgyűjtésbe kezdett, hogy a rocker tiszteletére egy életnagyságú Lemmy-szobrot készíttethessenek, ezzel adózvva a szórakozóhely leghíresebb vendégének emléke előtt.

A szobor anyagköltségeit fedező mintegy 20 ezer dolláros összeget a Motörhead rajongói és Lemmy tisztelői gyűjtötték össze, Travis Moore szobrász pedig ingyen és bérmentve készítette el az elhunyt rocker 1,8 méter magas bronzmását, amit egy speciális, új építésű ereklyetartóban helyeztek el a bár belső kerthelyiségében.

Az emlékmű felavatását egy all-star tribute koncert előzte meg, amelyen neves rock és metal zenészek emlékeztek Lemmyre és játszották el a mester legjobb dalait, másnap pedig egy ünnepélyes esemény keretein belül leleplezték az elkészült bronzszobrot is, amelynek köszönhetően az Ian Kilmister néven született rocksztár továbbra is minden nap megtalálható lesz kedvenc helyén teljes fizikai valójában, persze sajnos már csak bronzból kiöntve.

Tisztelegjünk most mi is a mester előtt, jöjjön a Motörhead egyik legnagyobb klasszikusa, ez az Iron Fist.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock.
További Motörhead cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.10.06 A rocktörténelem legnagyobb tévedéseiHozzászólásokEzt láttad már?

Europe
Poison
The Who
 

VENDÉGÜNK LESZ