Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.09.06

Guns `N` Roses: Patience

A Guns `N` Roses 30 millió példányban elkelt Appetite For Destruction című debütáló lemezének olyan sikerdalai, mint a Welcome To The Jungle, a Sweet Child O`Mine és a Paradise City vagy a Use Your Illusion című duplalemez két korongjának óriási slágerei, a Don`t Cry, a November Rain és a You Could Be Mine a mai napig a rockzene igazi klasszikusainak számítanak.Ám a köztes időszakban megjelent G`N`R Lies című EP leghíresebb dalával, a Patience című akusztikus balladával talán már kevesebb helyen találkozni manapság. Az 1989-ben megjelent számot teljes egészében a banda ritmusgitárosa, Izzy Stradlin szerezte és eredetéről több verzió ismeretes.

A hivatalos verzió szerint a gitáros a számot ex-barátnőjéről, Angela Nicoletti McCoyról írta, azonban mások szerint a szöveget sokkal inkább Axl egykori szerelme, a Sweet Child O`Mine-t is inspiráló Erin Everly ihlette.

A dalt mindössze 3 akusztikus gitár segítségével vették fel, így Steven Adler dobos nem is hallható benne, valamint ez volt az utolsó olyan videoklip is, amelyben még szerepelt, mielőtt nem sokkal később, 1990-ben súlyos heroinfüggősége miatt kirúgták a zenekarból.

A kislemez 4. helyezést ért el a Billboard 100-as listáján és főleg a szám sikerének köszönhetően a Lies című EP-ből több mint 5 millió darab talált gazdára csak az Egyesült Államokban. Vagyis a dal mindenképpen a klasszikus felállású csapat utolsó sikerdalának számít és egy korszak végét jelentette a banda történetében.

És habár a korábbi és későbbi slágereik hajlamosak elhomályosítani a dal fontosságát és jelentőségét, mi nem feledkeztünk meg róla. Jöjjön most ez az igazi klasszikus, már szól is a Guns `N` Roses és a Patience.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!HozzászólásokEzt láttad már?

American Hi-Fi
The All-American Rejects
Deftones
 

VENDÉGÜNK LESZ