Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.09.01

Mr. Big: Green-Tinted Sixties Mind

Az 1988-ban alakult kaliforniai Mr. Big a világ egyik legsikeresebb supergroupja, akiknek neve még azok számára is biztosan ismer?sen cseng, akik nem jártasak annyira a rockzene világában, hiszen a banda a 15 országban listavezet? To Be With You című dala kétségtelenül a rocktörténelem egyik leghíresebb slágerének számít.Azt azonban sokan elfelejtik - vagy egyáltalán nem tudják - hogy a csapat valójában egy ízig-vérig hard rock zenét játszó, virtuóz zenészekb?l álló formáció, akik a kortárs Extreme-hez hasonlóan csak egy véletlennek köszönhetik, hogy nevüket egy fekete-fehér videoklippel rendelkez?, akusztikus soft-rock dallal azonosítják.

A To Be With You-t ugyanis egészen addig nem is tervezték kiadni kislemezen, amíg a rádiók a zenekartól függetlenül játszani nem kezdték, hiszen a banda az 1991-es Lean Into It című lemezük igazi slágervárományos dalának a korongról els?ként kimásolt Green-Tinted Sixties Mind című számot tartotta.

A Paul Gilbert gitáros emlékezetes kétkezes tapping riffjével induló pszichedelikus dal egy régimódi lányról szól, aki az életét egy hatvanas évekbeli filmsztárhoz hasonlóan éli. A szám a rockrajongók közt nagy sikert aratott és az MTV is gyakran a műsorára tűzte, azonban mivel világsztár státuszba a To Be With You katapultálta a bandát, a csapat keményvonalas rajongóin kívül erre a dalra annyian talán már nem emlékeznek. Így most mi felidézzük neked, jöjjön a Mr. Big és a Green-Tinted Sixties Mind.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!HozzászólásokEzt láttad már?

Billy Idol
Collective Soul
P.O.D.
 

VENDÉGÜNK LESZ